Έκθεση παιδικών έργων «Όλα τα παιδιά έχουμε δικαιώματα!»

Η Έδρα UNESCO του ΑΠΘ για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Δημοκρατία και την Ειρήνη αναπτύσσει από το 1997 πολύπλευρη δραστηριότητα, με στόχο τη διάχυση των παραπάνω θεμελιωδών αξιών σε όλες τις βαθμίδες της ελληνικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και φοιτητών, των εκπαιδευτικών αλλά και της κοινής γνώμης για έναν πολιτισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ειρήνης και μη βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Έδρα UNESCO οργανώνει σε συνεργασία με το Παιδικό Κέντρο του ΑΠΘ την Έκθεση παιδικών έργων με θέμα «Όλα τα παιδιά έχουμε δικαιώματα!» από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 στο Ισόγειο της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στις 10:00, στον ίδιο χώρο. Στο πλαίσιο της Έκθεσης θα παρουσιαστούν τα έργα των παιδιών του Παιδικού Κέντρου που προέκυψαν από την εκπαιδευτική δράση με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού/σχολικού έτους 2018-2019, με πρωτοβουλία της Έδρας UNESCO, στο πλαίσιο της 70ης επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (1948-2018).

Επτά τμήματα προ-προνηπίων, προνηπίων και νηπίων εργάστηκαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, υπό την επιστημονική υποστήριξη της Έδρας UNESCO, πάνω στη θεματική των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά και σε βασικές έννοιες, όπως «διαφορετικότητα» και «αλληλεγγύη», ενώ ένα τμήμα εστίασε τη δράση του στο προσφυγικό ζήτημα. Στόχος της Έκθεσης είναι να δημοσιοποιήσει τις εξαιρετικές δουλειές των παιδιών, αλλά και να αναδείξει τρόπους, με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να μάθουν τα δικαιώματα ήδη από την προσχολική ηλικία, θέτοντας έτσι τις βάσεις, ώστε αυτά να γίνουν μακροπρόθεσμα βίωμα και πεποίθησή τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο