Ανακοίνωση ΑΠΘ σχετικά με τις δηλώσεις του Καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Καθηγητή Στέργιου Λογοθετίδη, Διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, αναφορικά με τις ενέργειες της Διοίκησης του ΑΠΘ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη χρηματοδότηση της επέκτασης  του υφιστάμενου Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ως εξής:

 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, απέστειλε ηλεκτρονικά το υπ. αριθμ. Πρωτ. 29565/11-6-2019 έγγραφο προς την ΕΤΕπ αιτούμενος την παράταση τριών μηνών για την έγκριση της επέκτασης του υφιστάμενου Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, με την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Νανοτεχνολογίας, Νανοϊατρικής και Οργανικών Ηλεκτρονικών – ΕΚΝΟΗ. Την επόμενη ημέρα παρελήφθη και η σύμφωνη γνώμη της ΕΤΕπ.

 

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ έχει συζητήσει επανειλημμένα την πρόταση για την ίδρυση του ΕΚΝΟΗ και έχει εκφράσει την κατ’ αρχήν θετική της γνώμη για τη σχεδιαζόμενη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έχουν αξιολογηθεί διάφορα σενάρια υλοποίησης, αλλά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων αλλάζει διαρκώς. Εδώ και ένα χρόνο προκρίνεται από το Υπουργείο η λύση της ένταξης τέτοιων ερευνητικών ινστιτούτων στα ιδρυόμενα ανά ΑΕΙ Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα (ΠΕΚ).

 

Το ΑΠΘ έχει προτείνει την ίδρυση ΠΕΚ, όπου το ΕΚΝΟΗ μπορεί να συμπεριληφθεί ως Ινστιτούτο, αλλά οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ψηφισθεί ακόμα από τη Βουλή. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, υπήρξε συνεννόηση με την ΕΤΕπ και τον κ. Λογοθετίδη για την υποβολή αιτήματος για τρίμηνη παράταση μέχρις ότου διευθετηθεί το καθεστώς λειτουργίας του ΕΚΝΟΗ.

 

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο