Οδηγίες για την ολοκλήρωση των εγγραφών Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019-Ενεργοποίηση φοιτητικής ιδιότητας

Οδηγίες για την ολοκλήρωση των εγγραφών Επιτυχόντων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019-Ενεργοποίηση φοιτητικής ιδιότητας

2/10/19 έως 11/10/2019

Αγαπητή φοιτήτρια,

Αγαπητέ φοιτητή,

Εφόσον έχεις ολοκληρώσεις την εγγραφή σου στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, θα πρέπει από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019:

Βήμα 1ο: Να καταχωρήσεις τα στοιχεία σου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποίησης ακαδημαϊκών υπηρεσιών του ΑΠΘ: http://register.auth.gr
 
Βήμα 2ο: Στη συνέχεια, να προσέλθεις με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο στη Γραμματεία του Τμήματος εγγραφής τους για έλεγχο ταυτοπροσωπίας
 
Εφόσον ολοκληρώσεις εμπρόθεσμα τα παραπάνω βήματα:

Βήμα 3ο: Θα λάβεις ένα SMS με κωδικό (one-time password) που ενεργοποιεί τη  φοιτητική σου ιδιότητα (αποκτάς ιδρυματικό λογαριασμό ΑΠΘ) και σου δίνει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και παροχών, όπως η έκδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και κάρτας σίτισης, συγγράμματα κ.λπ.

Τα μαθήματα σε όλα τα Τμήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, αλλά για ακριβείς πληροφορίες θα ενημερωθείς από την ιστοσελίδα του Τμήματός σου.

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματος μπορείς να ενημερωθείς εδώ και στο τοπογραφικό του ΑΠΘ μπορείς να δεις που βρίσκεται.

Στις εισόδους του Πανεπιστημίου μας, θα υπάρχουν μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου κατάλληλα διαμορφωμένα “κιόσκια” με εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ μεγαλύτερων ετών, που περιμένουν να σε υποδεχτούν, να σου δώσουν έναν σύντομο “Οδηγό Επιβίωσης” και να σε βοηθήσουν στις απορίες που μπορεί να έχεις στα πρώτα σου βήματα στο ΑΠΘ.

Ο αναλυτικός “Οδηγός Επιβίωσης”  σου δίνει μια πρώτη απάντηση σε τυχόν απορίες και σε ενημερώνει για τις υπηρεσίες του ΑΠΘ και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, αλλά και μετά από αυτές.

Για οτιδήποτε χρειαστείς, μη διστάσεις να επισκεφτείς το Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ (δίπλα στη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ) ή να στείλεις email (dps@auth.gr).

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εγγραφές είναι διαθέσιμες εδώ.

Για τυχόν δυσκολίες σχετικά με την είσοδο στο http://register.auth.gr και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων στοιχείων, μπορείτε να απευθύνεστε στην εξυπηρέτηση χρηστών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΚΗΔ) στο τηλ: 2310 999000 ή στο email: support@auth.gr ή, εάν δεν διαθέτετε υπολογιστή/πρόσβαση στο διαδίκτυο, στη  νησίδα υπολογιστών ή στο σημείο εξυπηρέτησης χρηστών του ΚΗΔ, στον προθάλαμο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο