«Διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας ως ξένης (επίπεδο Α1)» “German language courses in A1 level”

Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Α.Π.Θ., θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας επιπέδου Α1, «Στοιχειώδη γνώση», σύμφωνα με την 6βαθμη κλίμακα η οποία καθορίζεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κύριος σκοπός του Προγράμματος συνίσταται στην πρόσκτηση γνώσεων και στοιχείων πολιτισμού, καθώς και στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων μέσα από θεματικές ενότητες που συνδέονται με διάφορες περιστάσεις επικοινωνίας και λειτουργίας της γλώσσας εστιάζοντας στην ανάπτυξη των κατωτέρω δεξιοτήτων:

  • κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου,
  • κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν ενήλικες που είναι απόφοιτοι Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου. Δεν απευθύνεται σε ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές-ήτριες ΑΠΘ, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν στο πλαίσιο των σπουδών τους διατμηματικά μαθήματα στο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών. 

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε 40 διδακτικές ώρες. Τα μαθήματα αρχίζουν στις 31 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνονται στις 21 Φεβρουαρίου 2020.

Το κόστος για κάθε εκπαιδευόμενο ανέρχεται σε 150 Ευρώ.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 11/10  έως 21/10/2019 και μόνον ηλεκτρονικά εδώ.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο