«”Ίντα δεν κάνει ο έρωτας…”: ένα αναλόγιο για τον Ερωτόκριτο» από τα Τμήματα Φιλολογίας, Θεάτρου και Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ

 

Στο πλαίσιο του Έτους Ερωτόκριτου, τα Τμήματα Φιλολογίας, Θεάτρου και Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, μια βραδιά για το περίφημο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος».

Η εκδήλωση, με τίτλο «“Ίντα δεν κάνει ο έρωτας…”: ένα αναλόγιο για τον Ερωτόκριτο», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, στις 8 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, την οποία θα παρουσιάσει η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Τασούλα Μαρκομιχελάκη, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με θέμα «Στα χνάρια του Ερωτόκριτου» από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Κωνσταντίνα Ριτσάτου. Στη συνέχεια, φοιτήτριες και φοιτητές από τα Τμήματα Φιλολογίας και Θεάτρου του ΑΠΘ θα παρουσιάσουν σε θεατρικό αναλόγιο αποσπάσματα του «Ερωτόκριτου», επιλεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδουν όλη την πλοκή του έργου.

Το σύνολο «Μουσικό Πολύτροπο» του διατελέσαντος Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Γιάννη Καϊμάκη, θα πλαισιώσει το αναλόγιο των φοιτητών με την απόδοση αποσπασμάτων από καίρια σημεία της υπόθεσης, με μια δική του επεξεργασία επάνω σε τρεις διαφορετικές μελωδίες του Ερωτόκριτου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα κρητικό κέρασμα, το οποίο θα προσφέρουν επιχειρήσεις κρητικών προϊόντων από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο