Ανακοίνωση Πρυτανικών Αρχών

Οι Πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και υλοποιώντας τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού, όπως αυτά έχουν ληφθεί και εξειδικευθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τα συναρμόδια Υπουργεία, αποφάσισαν και ανακοινώνουν προς όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας:

 

Α) Τη μη διεξαγωγή τελετών ορκωμοσίας των φοιτητών/φοιτητριών μας (έως 31-03-2020 και μέχρι νεωτέρας), οι οποίοι/οποίες σε συνεννόηση με τη γραμματεία τους θα μπορούν να ορκίζονται κατά μόνας ενώπιον του/της Κοσμήτορα ή του/της Προέδρου της Σχολής ή του Τμήματος χωρίς την παρουσία συνοδών.

 

Β) Την αναβολή για τέσσερις (4) εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εντός ή εκτός του campus του ΑΠΘ.

 

Γ) Την ακύρωση όλων των μετακινήσεων μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας προς χώρες και περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 στην κοινότητα.

 

Επισημαίνεται ότι το ενδεχόμενο γενικότερης αναστολής της λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του κοροναϊού, είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.

 

Λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κοροναϊό, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) και να συμμορφώνονται με τις επίσημες οδηγίες.

 

Για ό,τι νεότερο σχετικά με τις ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας η ενημέρωση θα είναι άμεση.

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο