Διδασκαλία κινέζικης γλώσσας από το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» ιδρύθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) τον Δεκέμβριο του 2018 και αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του Α.Π.Θ., του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης (SISU) και του Confucius Institute Headquarters.
Το «Ινστιτούτο Κομφούκιος» είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που έχει βασικό σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της πνευματικής κληρονομιάς των δύο χωρών. Σκοποί του είναι η διδασκαλία και διάδοση της κινέζικης γλώσσας, η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ των πανεπιστημίων, η προώθηση του κινέζικου πολιτισμού μέσα από ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα προσφέρονται στο ευρύτερο κοινό του Α.Π.Θ. και της Θεσσαλονίκης.
Ο Α΄ κύκλος μαθημάτων κινέζικης γλώσσας (στοιχειώδης γνώση) θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 στις 14/9/2020 και θα τελειώσει στις 23/1/2021 (εξετάσεις τέλη Ιανουαρίου).
Όσοι φοιτητές και όσες φοιτήτριες, καθώς και πολίτες της Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον Α κύκλο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν αρχικά τη φόρμα που θα βρουν στη σελίδα http://confucius-institute.web.auth.gr/el/aitisi-eggrafis/ μέχρι την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020.

Πληροφορίες για τα μαθήματα:
 Τα δια ζώσης μαθήματα θα γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα, με κύρια γλώσσα επικοινωνίας με τον δάσκαλο τα αγγλικά στο Ινστιτούτο «Κομφούκιος» του Α.Π.Θ. και με συμπληρωματική άσκηση κατά το Σαββατοκύριακο online. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 16 τρίωρα ακαδημαϊκά μαθήματα που θα γίνουν στο ΙΚ δια ζώσης (2 ώρες την εβδομάδα με τον δάσκαλο Chen laoshi και 1 ώρα σε σύνδεση με δάσκαλο/α από την Κίνα online, κατά το Σαββατοκύριακο, κυρίως για πρακτική άσκηση).
 Σε περίπτωση κωλύματος, λόγω των συνθηκών και του Covid19, τα μαθήματα θα γίνουν με αποστολή βιντεοσκοπημένου μαθήματος (με σύνδεσμο) και online εβδομαδιαίες συναντήσεις με τον δάσκαλο σε μέρες και ώρες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.
 Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των τμημάτων (απαραίτητη επιλογή στη φόρμα εγγραφής)

1. Δευτέρα 17:00 – 19:00
2. Τρίτη 18:00-20:00
3. Τετάρτη 17:00 – 19:00
4. Πέμπτη 18:00 – 20:00
* Το Σάββατο, κατά το διάστημα 12:45-15:00, σε όλες τις παραπάνω ομάδες θα δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω εξάσκησης 45’ online με δάσκαλο/α που θα συνδέεται από Κίνα σε κάθε τμήμα.
5. Για ένα μικρό αριθμό φοιτητών/τριών (μέχρι 5 άτομα) θα υπάρξει η δυνατότητα τα μαθήματα να γίνουν μόνο online κάθε Σάββατο 10:00-12:30 με δάσκαλο/α που θα συνδέεται από την Κίνα.
 Το κόστος του εξαμήνου είναι:
• 150 ευρώ για προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες (με φοιτητική ταυτότητα)
• 170 ευρώ για εργαζόμενους/ες στο ΑΠΘ
• 170 ευρώ για άνεργα άτομα (με κάρτα ανεργίας)
• 200 ευρώ για εργαζόμενα άτομα.

Στην παραπάνω τιμή θα περιλαμβάνεται και το βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί στα μαθήματα.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων (προτεραιότητα ανάλογα με την ημερομηνία συμπλήρωσης αίτησης), τα άτομα που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν για το τμήμα, την ημέρα και την ώρα του μαθήματος μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Με νέα ανακοίνωση και προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα γίνει ενημέρωση για τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής του 50% ή του συνόλου του ποσού των διδάκτρων.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων κινέζικης γλώσσας θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης μαθημάτων από το ΙΚ του Α.Π.Θ.

Θα χαρούμε να επικοινωνείτε μαζί μας και να μαθαίνετε τα νέα μας στο:
confucius-institute.web.auth.gr/el/
email: confucius-institute@auth.gr
Facebook Group & Page:
Confucius Institute at A.U.Th
Confucius Institute at A.U.Th

Διεύθυνση:
Βασ. Ηρακλείου 32,
8ος όροφος (γωνία με πλατεία Αριστοτέλους)

Μετάβαση στο περιεχόμενο