Διαδικτυακά σεμινάρια για τη σοκολάτα και τα βιοκαύσιμα από την ομάδα ReAcTiON του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ

post image

 
Δύο ενδιαφέρουσες διαδικτυακές ημερίδες-webinars διοργανώνει τις επόμενες ημέρες η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών ReAcTiON του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.
 
Η πρώτη ημερίδα με τίτλο «Βιοκαύσιμα και Βιωσιμότητα: Μια εναλλακτική πηγή ενέργειας»  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020,  στις 16.00.
 
Σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τα βιοκαύσιμα, τις κατηγορίες βιοκαυσίμων καθώς και την επεξεργασία και την παραγωγή τους. Ακόμη, θα εξεταστεί η προοπτική ανάπτυξης της παραγωγής τους στην Ελλάδα αλλά και η επίδρασή τους στο περιβάλλον.
 
Στο πλαίσιο της ημερίδας, θα δοθούν ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες των κλάδων των Θετικών Επιστημών, των Χημικών Μηχανικών, καθώς και της Νομικής.
 
Η δεύτερη διαδικτυακή ημερίδα έχει τίτλο «Η Χημεία στη Σοκολάτα» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, στις 16.00.
 
Σκοπός της είναι η ενημέρωση του κοινού για το προϊόν της σοκολάτας τόσο από την πλευρά της Χημείας όσο και από την πλευρά της παραγωγής της. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει αναφορά στον τρόπο παραγωγής της σοκολάτας, από τη συγκομιδή των καρπών κακάο και την επεξεργασία τους ως την τελική μορφή της σοκολάτας. Ακόμη, θα δοθούν πληροφορίες για τη χημική σύσταση της σοκολάτας καθώς και για τη διατροφική της αξία.
 
Τις ομιλίες θα πραγματοποιήσουν επαγγελματίες του τομέα της παραγωγής της σοκολάτας καθώς και καταξιωμένοι επιστήμονες του κλάδου των Θετικών Επιστημών, του τομέα των Τροφίμων καθώς και της Διατροφής και Διαιτολογίας.
 
Στους συμμετέχοντες στις διαδικτυακές ημερίδες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης. 
 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο webinar, τον τρόπο διεξαγωγής και τις προεγγραφές μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/events/336106407602057
 
Για το δεύτερο webinar, τον τρόπο διεξαγωγής και τις προεγγραφές πληροφορίες στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://www.facebook.com/events/678591946103293
 
Μετά την εγγραφή θα σταλεί στο προσωπικό email των ενδιαφερομένων το link μέσω του οποίου θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την κάθε εκδήλωση στην  πλατφόρμα Zoom.
 
 
H oμάδα ReAcTiON
Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 με στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών/φοιτητριών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη. Αναλυτικά, για τον σκοπό και τη λειτουργία της ομάδας αναφέρονται οι εξής στόχοι:
Επιστημονικός  στόχος
Η δραστηριοποίηση των φοιτητών/φοιτητριών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη της Χημείας. Η ενημέρωση πραγματοποιείται μέσω ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, επισκέψεις σε βιομηχανίες και αδελφοποίηση με αντίστοιχες ομάδες Πανεπιστημίων του εσωτερικού και εξωτερικού.
Κοινωνικός στόχος
Ενημέρωση του κοινού μέσω διάφορων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την oμάδα ReAcTiON: https://www.facebook.com/ReAcTiONteam
 
Στοιχεία επικοινωνίας με την oμάδα:
E-mail: reactionauth@gmail.com
Website: https://reactionteam.gr
 

Συνημμένα αρχεία
Προέλευση Δελτίου Τύπου