1ο EPICUR Forum

Η Συμμαχία για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EPICUR διοργανώνει το πρώτο ετήσιο Forum, από τις 9 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2020. Η φετινή διοργάνωση διεξάγεται ηλεκτρονικά και φιλοξενείται από το Karlsruhe Institute of Technology (ΚΙΤ).

Στο επίκεντρο του 1ο Forum βρίσκεται η θεματική ενότητα «Entrepreneurship & Sustainability» («Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες και εκδηλώσεις με σκοπό την ανάδειξη θεμάτων όπως η νεανική επιχειρηματικότητα, η χρηματοδότηση προγραμμάτων για το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή. 

Το πρόγραμμα του 1ου Forum πλαισιώνεται από τις δράσεις «Digital ERASMUS Feeling Challenge», «Workshop on Experiential Learning and Experimental Teaching», «Virtual Start-up Tour» και «Meet an EPICURIAN» δίνοντας την ευκαιρία παρουσίασης ποικίλων θεμάτων που απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες κοινού (φοιτητές, διδακτικό προσωπικό, στελέχη διοίκησης, νέους επιχειρηματίες) αλλά και γνωριμίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των μελών των πανεπιστημίων της Συμμαχίας στο πνεύμα του EPICUR.

Το «EPICUR» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και είναι μία από τις πρώτες 17 συμμαχίες που δημιουργήθηκαν για να υπηρετήσουν τον θεσμό του «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου». Οκτώ κορυφαία πανεπιστήμια από έξι χώρες της Ευρώπης ένωσαν τις δυνάμεις τους, ανταποκρινόμενα στην καινοτόμο πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία του θεσμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Στη συμμαχία “Epicur” μαζί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχουν οι εξής εταίροι: University of Strasbourg (Γαλλία) -επικεφαλής, Adam-Mickiewicz University (Πολωνία), University of Amsterdam (Ολλανδία), University of Freiburg (Γερμανία), University of Haute-Alsace (Γαλλία), Karlsruhe Institute of Technology (Γερμανία) και University of Natural Resources and Life Sciences (Αυστρία).

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του 1ου EPICUR Forum: https://epicur.education/event/epicur-annual-forum/
Για συμμετοχή στο Forum απαιτείται εγγραφή, μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020, στον σύνδεσμο  https://indico.scc.kit.edu/event/2252/registrations/332/ 

Οι εργασίες του 1ου Forum θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου (ο σύνδεσμος της μετάδοσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες).

EPICUR Forum Promo Video

Μετάβαση στο περιεχόμενο