Διατμηματικό μάθημα «Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα», από το ΚΔΞΓ

ο Κέντρο Διδασκαλίας Ξένων Γλωσσών στο πλαίσιο των δωρεάν μαθημάτων του θα προσφέρει για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, σε φοιτητές/-ήτριες του Α.Π.Θ. που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε γερμανόφωνα πανεπιστήμια, το μάθημα «Συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα» -Academic Writing in the German language (κωδικός: ΓΕΡΜ-ΑΚΑΔ) κατά το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου έως 11 Ιουνίου 2021.

Περιγραφή μαθήματος και στόχοι
Στο μάθημα διδάσκονται οι βασικοί κανόνες, οι τεχνικές γραφής και τα γλωσσικά μέσα που απαιτούνται με στόχο τη συγγραφή ακαδημαϊκών εργασιών στη γερμανική γλώσσα. Παρουσιάζονται ο στόχος, οι αρχές της επιστημονικής γραφής, τα είδη κειμένων και η χρήση παραθεμάτων και βιβλιογραφικών παραπομπών. Επίσης, παρουσιάζονται και επεξηγούνται τα στάδια οργάνωσης, σχεδιασμού και δομής της εργασίας ως προς το περιεχόμενο, τη μορφή και το ύφος. Θα γίνονται πρακτικές ασκήσεις.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

η εξοικείωση με μεθόδους και τεχνικές γραφής ακαδημαϊκών εργασιών ανά επιστημονικό πεδίο και
η ανάπτυξη της δεξιότητας παραγωγής γραπτού επιστημονικού λόγου στη γερμανική γλώσσα.

Οι φοιτητές/-ήτριες που ενδιαφέρονται, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική online αίτηση, στην οποία θα επισυνάπτουν αρχείο (.pdf ή zip μορφή) στο οποίο θα περιλαμβάνεται: α) το απαραίτητο αποδεικτικό γνώσης της γερμανικής γλώσσας και β) πρόσφατο αντίγραφο της αναλυτικής βαθμολογίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τη Δευτέρα, 22/2/2021 και ώρα 23:00.

Μετάβαση στο περιεχόμενο