Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα»

Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα»
Δ/νση: Χαρ. Τρικούπη 2
Τηλ: 2310-341965
e-mail: stegimelissa@gmail.comstegimelissa1@gmail.com

Διαδικτυακός διαγωνισμός συγγραφής «Η ιστορία μιας Μέλισσας»
Ο μαθητικός διαδικτυακός διαγωνισμός συγγραφής με θέμα «Η ιστορία μιας Μέλισσας», ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας για τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την επίσημη ίδρυση του Ορφανοτροφείου Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα διαδικτυακό διαγωνισμό συγγραφής που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και απευθύνεται σε μαθητές/τριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλικίας 6-12 και 13-18. Επισημαίνεται ότι η έκταση των κειμένων των μαθητών/τριών διαμορφώνεται ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία φοιτούν. Το όριο των λέξεων κυμαίνεται για τους/τις μαθητές/τριες Δημοτικού από 100-150 λέξεις και τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου έως 500 λέξεις. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των κειμένων για τους/τις μαθητές/τριες ορίζεται η 12η Απριλίου 2021. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η γνωριμία των νεαρών μαθητών/τριων με την ιστορία και το έργο του ιδρύματος. Σύντομα θα γίνει και η επίσημη ανακοίνωσή των επάθλων του διαγωνισμού, ενώ βεβαίωση συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και οι επιβλέποντες καθηγητές και σχολεία, εφόσον η συμμετοχή γίνει στο πλαίσιο του σχολείου.

Μέλισσα Γένους Θηλυκού: Το 2ο επεισόδιο της σειράς επεισοδίων podcast για τα 100 χρόνια «Μέλισσα»

Το 2ο επεισόδιο της σειράς επεισοδίων podcast «Μέλισσα: Γένους Θηλυκού», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας «100 Χρόνια Μέλισσα» θα είναι διαθέσιμο στις 29 Μαρτίου 2021. Στο επεισόδιο αυτό θα παρακολουθήσετε την κα Ιωάννα Κωσταρέλλα, Δημοσιογράφο και Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, να συζητά με τις Καλλιόπη Καλύμνιου, Υπεύθυνη της καμπάνιας «100 χρόνια Μέλισσα», Ευρυδίκη Τζώνου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της καμπάνιας και Κωνσταντίνα – Εριντόνα Λάτσι, Δημιουργό Περιεχομένου για τα social media, για την πρωτοβουλία της δημιουργίας της καμπάνιας «100 χρόνια Μέλισσα», τη στήριξη που παρέχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην υλοποίηση της και την αξία του εθελοντισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα επεισόδια του podcast «Μέλισσα: Γένους Θηλυκού» στον παρακάτω σύνδεσμο: https://open.spotify.com/show/5f0gxKhFRT96QNko43relT?fbclid=IwAR3QTiER8c… (spotify).

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το έργο της «Μέλισσας» μπορούν παράλληλα να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ιδρύματος (http://www.stegimelissa.gr/index.asp). Ταυτόχρονα, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επερχόμενες δράσεις της καμπάνιας και του ιδρύματος στις σελίδες της «Μέλισσας»
στο Facebook (https://www.facebook.com/stegimelissa/), στο Instagram (https://www.instagram.com/stegi_melissa/) και να ακούτε το podcast «Μέλισσα: Γένους Θηλυκού» στο Spotify (https://open.spotify.com/show/5f0gxKhFRT96QNko43relT)

Μετάβαση στο περιεχόμενο