Στις 15/1 ρυθμίζουμε τις ηλεκτρονικές συσκευές μας για κλήσεις VoIP και μιλάμε με όλο το ΑΠΘ

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

η Τρίτη 15/1  είναι ημέρα εξυπηρέτησης αφιερωμένη από το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου (ΚΛΔ) στην υπηρεσία τηλεφωνίας VoIP. Στο γκισέ εξυπηρέτησης χρηστών του ΚΛΔ, στον προθάλαμο του αναγνωστηρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης θα βρίσκεται προσωπικό ειδικά για να ρυθμίσει την ηλεκτρονική συσκευή σας (smartphone, laptop), εάν το επιθυμείτε, προκειμένου να μιλάτε δωρεάν με όλο το ΑΠΘ μέσω VoIP από όπου κι αν βρίσκεστε (εντός και εκτός Ελλάδας).

Οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού γι' αυτόν τον σκοπό είναι 10:30 - 13:30.

Η υπηρεσία του ΚΛΔ Voice over IP (VoIP) σας συνδέει με τις υπηρεσίες τηλεφωνίας του ΑΠΘ ακόμα και εξ αποστάσεως. Σας επιτρέπει να καλείτε τηλέφωνα του τηλεφωνικού κέντρου του ΑΠΘ δωρεάν όταν ταξιδεύετε, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο (π.χ. μέσω Wifi). Αλλά και αντιστρόφως, μπορείτε να δέχεστε τις κλήσεις προς το τηλέφωνο γραφείου σας, ακόμα και όταν είστε εκτός γραφείου. Σημειώνεται ότι αν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία VoIP μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (3G), θα χρεώνεστε τα πακέτα δεδομένων που ανταλλάσσετε, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας.

Επισημαίνουμε σε όσους έχουν δοκιμάσει να κάνουν χρήση της υπηρεσίας και έχουν αποτύχει, και σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση της υπηρεσίας μέσω της ιστοσελίδας https://accounts.auth.gr/misc/voipConnect.php. Η ίδια σελίδα σας ενημερώνει αν πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης προκειμένου να συνδεθείτε και να πραγματοποιήσετε κλήσεις.

Καλή χρονιά
Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου ΑΠΘ

 

Πληροφορίες-επικοινωνία
Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου ΑΠΘ