Πρόσκληση συμμετοχής σε Πρόγραμμα συμβουλευτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης εξαρτήσεων με τίτλο «Το ταξίδι σου είσαι εσύ».

post image

Το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» σε συνεργασία με το Τομέα Εξελικτικής και Σχολικής Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν να λάβετε μέρος στην ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και πρόληψης της εξάρτησης με τίτλο «Το ταξίδι σου είσαι εσύ».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής παρέμβασης πρωτογενούς πρόληψης των εξαρτήσεων, το οποίο πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά, και απευθύνεται σε όλους/ες τους/ις φοιτητές/τριες ΑΕΙ και ΤΕΙ, 18-25 ετών.

Παρ’ ότι συνήθως η θεραπεία είναι αυτή που μας απασχολεί περισσότερο, τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί η σπουδαιότητα της πρόληψης καθώς αυτή στοχεύει στην αποφυγή μιας εξαρτημένης συμπεριφοράς πριν ακόμη αυτή εμφανιστεί!  Έτσι στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι φοιτητές- μέλη της ομάδας θα εξασκηθούν στην ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων με στόχο τη διατήρηση και την ενίσχυση θετικών τρόπων ζωής!

Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό που σημαίνει ότι όλα τα μέλη θα συμμετέχουν ενεργά, οι θεματολογίες θα προσεγγίζονται με διαδραστικό τρόπο και η μια συνάντηση θα «χτίζει» πάνω στην άλλη.

Το εαρινό εξάμηνο 2013, το παρόν σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» στη Θεσσαλονίκη.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε, παρακαλώ συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής στο email που αναγράφεται στην αφίσα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε έναν σύντομο απολογισμό των ομάδων που ολοκληρώθηκαν το εαρινό εξάμηνο 2012: http://pyxida.org.gr/news_det.asp?mid=4&news_id=440
 

Πληροφορίες-επικοινωνία
Τ: 
+30 2310 202015
Τομέα Εξελικτικής και Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ
Συνημμένα αρχεία