Συνεργασία της UNICEF με την Έδρα UNESCO του ΑΠΘ και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές της για τα Δικαιώματα του Παιδιού

H Έδρα UNESCO του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελεί έναν πιστό και σταθερό συνεργάτη της UNICEF, στην προσπάθειά της για την προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και η Έδρα UNESCO  του Α.Π.Θ. διοργανώνουν τακτικά σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων μαθητών, εκπαιδευτικών και της ευρύτερης κοινωνίας, αναφορικά με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Σε αυτές τις δράσεις, συμπεριλαμβάνονται, ειδικές Εκθέσεις για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ημερίδες, αλλά και διαλέξεις σε αλλοδαπούς μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Με δεδομένη την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF συμμετείχε και φέτος στο "Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Εκδημοκρατισμό". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συνδιοργανώνεται από 41 Ευρωπαϊκά Α.Ε.Ι., με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να είναι διά της Έδρας UNESCO ο συντονιστής του στην Ελλάδα.

Στις 18 Μαΐου 2016, οι μεταπτυχιακές φοιτήτριες κ.κ. Laura Maria Calderon Cuevas από την Κολομβία, Iris Leerdam από την Ολλανδία και Eline Westra από την Ολλανδία, στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος επισκέφτηκαν τα γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF στην Αθήνα.

Η Προϊσταμένη Ενημέρωσης & Συνηγορίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κα Ράνια Μακρή, αφού καλωσόρισε τις φοιτήτριες, τους μίλησε για το έργο της UNICEF και στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στον ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τομέα της προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Πηγή: ΚΟΣΜΟΣ, Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος 2016, Έκδοση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF

Μετάβαση στο περιεχόμενο