Κάλεσμα εθελοντών για την Πορεία Μνήμης 2017

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης που καθιέρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 74 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για τα στρατόπεδα θανάτου Άουσβιτς-Μπιρκενάου, όπου χάθηκαν πάνω από 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι.

Οι φορείς που συνεργάζονται είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και  το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει:
 
Συναυλία Μνήμης
Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τα Μουσικά Σχήματα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τη Χορωδία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, το φωνητικό σύνολο «εν χορώ», τη Νέα Χορωδία του Δήμου Καλαμαριάς και το Concerto Quartet. Σολίστ: Αγγελική Καθαρίου. Διευθύνει: Κωστής Παπάζογλου
 
Πορεία Μνήμης
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, 11:30 π.μ.
Αφετηρία: Πλατεία Ελευθερίας Θεσσαλονίκης. Κατάληξη πορείας και τελετή στην Πλατεία Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού. Κεντρική ομιλία από την Ιστορικό, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ρίκα Μπενβενίστε, με τίτλο: «Από την ημέρα πένθους στις ημέρες μνήμης».
 
Εγκαίνια έκθεσης βιβλίου με θέμα «Μαρτυρίες και ιστορικά δοκίμια για την Εβραϊκή γενοκτονία» και ομιλία της Ιστορικού Ρένας Μόλχο με τίτλο: «Ιστορική έρευνα και μνήμη ως τρόπος ζωής».
Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 18:00, στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Στην έκθεση παρουσιάζονται βιβλία από τη Συλλογή Shoa της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.
 
Για την υποστήριξη των παραπάνω εκδηλώσεων ζητούνται εθελόντριες και εθελοντές, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:
 
Δευτέρα 13 Μαρτίου (βραδινές ώρες) 10 άτομα
Σάββατο 18 Μαρτίου, Συναυλία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  (ώρες 18.15-21.30) 10 άτομα
Κυριακή 19 Μαρτίου, Πορεία Μνήμης (ώρες 10.45-14.00), 30 άτομα
Δευτέρα 20 Μαρτίου, ομιλία και έκθεση βιβλίου, (ώρες 17.15-20.00) 10 άτομα.
 
Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΑΠΘ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr@auth.gr, μέχρι την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017. Στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η ηλεκτρονική διεύθυνση.
 
 
Από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο