ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 – 2019

Δυνάμει της από 05.09.2018 συνεδρίασης των μελών της Επιτροπής εγκρίθηκε ο απολογισμός του έργου της Επιτροπής για το απερχόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 και ο σχεδιασμός των δράσεών της για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019. Σε συνέχεια της απόφαση αυτής, η Επιτροπή υιοθέτησε κείμενο προτάσεων το οποίο απηύθυνε προς τα μέλη της Συγκλήτου του Α.Π.Θ., απόσπασμα του οποίου δημοσιεύεται στην παρούσα ανακοίνωση.

Η Επιτροπή υποδέχεται το νέο ακαδημαϊκό έτος με αποφασιστικότητα και όρεξη να εντατικοποιήσει τις δράσεις της στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, προετοιμάζεται για:

  • Διοργάνωση νέων σεμιναρίων και εκδηλώσεων στα επιμέρους Τμήματα και Σχολές του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τους Φορείς κατά των Εξαρτήσεων. Διοργάνωση επισκέψεων των μελών του πανεπιστημίου σε κοινότητες απεξάρτησης.
  • Υποστήριξη του έργου “street work” από εξειδικευμένο προσωπικό των Φορέων κατά των Εξαρτήσεων στον ευρύτερο χώρο της πανεπιστημιούπολης του Α.Π.Θ.
  • Οργάνωση συνολικού σχεδίου για τη σταθερή πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας κατά των εξαρτήσεων (π.χ. οργάνωση σταθερών χώρων παρέμβασης των φορέων κατά των εξαρτήσεων εντός της πανεπιστημιούπολης με διανομή υλικού, ανάρτηση ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ανάρτηση banners, εικαστικές παρεμβάσεις).
  • Διανομή ενημερωτικού υλικού των Φορέων κατά των Εξαρτήσεων στους ακαδημαϊκούς λογαριασμούς των φοιτητών του Α.Π.Θ.
  • Διεύρυνση της συνεργασίας του Α.Π.Θ. με τους Φορείς κατά των Εξαρτήσεων με τη συμμετοχή των τελευταίων σε πανεπιστημιακές δράσεις.
  • Ενίσχυση της φύλαξης εντός της πανεπιστημιούπολης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διακίνησης των ναρκωτικών.

Η Επιτροπή καλεί κάθε μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και κάθε μέλος της κοινωνίας που επιθυμεί να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων, να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις της.

Γιατί ο αγώνας για μια ζωή χωρίς εξαρτήσεις είναι αγώνας που μας αφορά όλους…

Μετάβαση στο περιεχόμενο