Χρηματοδότηση συντήρησης Μεγάλου Διατμηματικού Εξοπλισμού 2018

14-9-2018

Προς: υπεύθυνους Μεγάλου Διατμηματικού Εξοπλισμού και λοιπά μέλη ΔΕΠ

Θέμα: χρηματοδότηση συντήρησης Μεγάλου Διατμηματικού Εξοπλισμού 2018

Συνεχίζεται και φέτος η διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για συντήρηση μεγάλων, διατμηματικών ή κοινόχρηστων, ανοιχτής πρόσβασης επιστημονικών οργάνων (ΜΔΕ). Επιλέξιμες είναι δαπάνες εργασίας συντήρησης (service) και ανταλλακτικά, ενώ δεν καλύπτονται αναλώσιμα και προμήθεια πρόσθετων εξαρτημάτων και νέου εξοπλισμού.

Για τον πιο ορθολογικό προγραμματισμό της συντήρησης, λάβετε υπόψη ότι αντίστοιχη χρηματοδότηση προβλέπεται και για το επόμενο οικονομικό έτος, από την αρχή του έτους και με λιγότερο στενές προθεσμίες. 

Η διαδικασία μπορεί να γίνει με απευθείας ανάθεση αν ο προμηθευτής της συντήρησης είναι αποκλειστικός. Διαφορετικά απαιτείται πρόχειρος ή τακτικός διαγωνισμός που είναι χρονοβόρος.

Καλούνται οι υπεύθυνοι ΜΔΕ ή όποιες/-οι υποβάλουν αίτημα χαρακτηρισμού ΜΔΕ,  στην περίπτωση που το  όργανο έχει άμεση ανάγκη συντήρησης, η οποία  είναι δυνατό να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, να υποβάλουν το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης ΜΔΕ στην Επιτροπή Μεγάλου Διατμηματικού Εξοπλισμού (emde@auth.gr), συμπληρώνοντας το έντυπο #3(*) το συντομότερο δυνατό και με καταληκτική προθεσμία την 12-10-2018.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ΜΔΕ
Γεώργιος Λιτσαρδάκης
Καθηγητής


(*) Τα αναφερόμενα έντυπα αιτήσεων υπάρχουν σε μορφή αρχείου pdf στη θέση «Εγγραφα» της ιστοσελίδας της Επιτροπής ΜΔΕ (http://auth.gr/emde_committee_documents) και διατίθενται σε αρχείο Word αν στείλετε email στο emde@auth.gr.

– Σχετικά με τον χαρακτηρισμό εξοπλισμού ως μεγάλο, διατμηματικό ή κοινόχρηστο επιστημονικό όργανο, πέραν αυτού που ήδη έχει χαρακτηριστεί ως κοινόχρηστος, δείτε το έγγραφο #1.

– Για να ενταχθεί όργανο στην κατηγορία ΜΔΕ, υποβάλετε σχετικό αίτημα χαρακτηρισμού ΜΔΕ στην Επιτροπή Μεγάλου Διατμηματικού Εξοπλισμού (ΕΜΔΕ), συμπληρώνοντας το έντυπο #2, χωρίς καταληκτική προθεσμία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο