Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση»

Πρόγραμμα επιμόρφωσης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΑΠΘ με συμβατική και εξ αποστάσεως διδασκαλία «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση».

Το Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΑΠΘ, διοργανώνει το επιμορφωτικό πρόγραμμα  «Η Κοινή Ελληνιστική γλώσσα της Αγίας Γραφής και η Πολιτισμική της διάσταση» με την εκπαιδευτική μέθοδο της συμβατικής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακό υλικό (κείμενα των χρόνων της Αγίας Γραφής, λεξικολογικές και πολιτισμικές γνώσεις, νέες ερμηνευτικές προσεγγίσεις) και αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και πληροφορίας στην εκπαίδευση.

Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται στη μελέτη της ελληνικής γλώσσας της Αγίας Γραφής εξετάζοντας τα κείμενα γλωσσικά, πολιτισμικά και θεολογικά. Συγχρόνως μελετά ευρύτερα την Κοινή Ελληνιστική γλώσσα, στην οποία έχει γραφεί το βιβλικό κείμενο και η οποία αποτελεί σημαντικό κρίκο μέσα στην αδιάλειπτη συνέχεια της Ελληνικής γλώσσας μέχρι σήμερα. Στόχος του Προγράμματος είναι να ανταποκριθεί στην ανάγκη πληρέστερης και ειδικότερης κατάρτισης των εκπαιδευτικών, θεολόγων και φιλολόγων, αλλά και όσων ασχολούνται με τα ελληνικά βιβλικά κείμενα ή γενικότερα με την Κοινή γλώσσα των ελληνιστικών και ελληνορωμαϊκών χρόνων.

Το Πρόγραμμα θα διεξαχθεί από Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 μέχρι Σάββατο 11 Μαΐου 2019 (εξαιρούνται οι δύο εβδομάδες του Πάσχα, 21 Απριλίου έως 5 Μαΐου, που μεσολαβούν), στον χώρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. για τη συμβατική διδασκαλία, αλλά και εξ αποστάσεως με σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκπαίδευση. Διδάσκουν βιβλικοί καθηγητές του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., καθώς και γλωσσολόγοι του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Χορηγείται Βεβαίωση συμμετοχής και Πιστοποιητικό επιμόρφωσης. Για την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης απαιτείται η παρακολούθηση 54 διδακτικών ωρών (18 τρίωρα μαθήματα)  και επιπλέον η μελέτη υλικού και η εκπόνηση ασκήσεων, τα οποία συνολικά αποδίδουν 5 ECTS. Συμβολικό κόστος συμμετοχής 150 ευρώ.

Η αίτηση εγγραφής υποβάλλεται μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου στον σύνδεσμο: http://diaviou.auth.gr/new_testament_language

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  επικοινωνούν με την επιστημονικά υπεύθυνη του Προγράμματος καθηγήτρια Κυριακούλα Παπαδημητρίου (kyp@past.auth.gr) και με τον γραμματέα του Προγράμματος κ. Φίλιππο Γερμάνη (filipposgermanis@gmail.com, τηλ. 6946732403) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επίσης, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών, όπου φιλοξενείται το Πρόγραμμα http://soeth.web.auth.gr/el/node/54

Μετάβαση στο περιεχόμενο