Οδηγίες για τις/τους πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές

Οδηγίες για τις/τους πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές 

Αγαπητή φοιτήτρια,

Αγαπητέ φοιτητή,

Σε καλωσορίζουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σε συγχαίρουμε για την ευόδωση των προσπαθειών και την επιτυχία σου!

Με το παρόν θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για την εγγραφή σου στο Πανεπιστήμιό μας: 

1ο Βήμα: Από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 θα εγγραφείς ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησες για την εισαγωγή σου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

2ο Βήμα: Μετά τις 27 Σεπτεμβρίου θα λάβεις από το ΑΠΘ ένα μήνυμα, που θα σε καλεί να καταχωρήσεις τα στοιχεία σου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΑΠΘ. 

3o Βήμα: Με την Αστυνομική Ταυτότητα  ή το Διαβατήριο, θα προσέλθεις στη Γραμματεία του Τμήματός σου, για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας και την ολοκλήρωση της εγγραφής σου.

4o Βήμα: Μετά την εγγραφή σου, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις  ιδρυματικό λογαριασμό, να εκδώσεις κάρτα σίτισης, να αποκτήσεις ακαδημαϊκή ταυτότητα, να έχεις πρόσβαση σε Online βιβλιοθήκες και πολλαπλές ακαδημαϊκές υπηρεσίες. 

Τα μαθήματα σε όλα τα Τμήματα ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. 

Για την επικοινωνία με τη Γραμματεία του Τμήματος μπορείς να ενημερωθείς εδώ και στο τοπογραφικό του ΑΠΘ μπορείς να δείς που βρίσκεται. 

Στις εισόδους του Πανεπιστημίου μας, θα υπάρχουν μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου κατάλληλα διαμορφωμένα “κιόσκια” με εθελοντές φοιτητές του ΑΠΘ μεγαλύτερων ετών, που περιμένουν να σε υποδεχτούν, να σου δώσουν έναν σύντομο “Οδηγό Επιβίωσης” και να σε βοηθήσουν στις απορίες που μπορεί να έχεις στα πρώτα σου βήματα στο ΑΠΘ. 

Ο αναλυτικός “Οδηγός Επιβίωσης”  σου δίνει μια πρώτη απάντηση σε τυχόν απορίες και σε ενημερώνει για τις υπηρεσίες του ΑΠΘ και τις δυνατότητες που σου προσφέρονται κατά τη διάρκεια των σπουδών σου, αλλά και μετά από αυτές. 

Για οτιδήποτε χρειαστείς, μη διστάσεις να επισκεφτείς το Τμήμα Σπουδών του ΑΠΘ (δίπλα στη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ) ή να στείλεις email (dps@auth.gr). 

Αναλυτικές πληροφορίες για τις εγγραφές είναι διαθέσιμες εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο