Ανακοίνωση για την εκλογή του Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ Bosch

Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια προς το νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής κ. Ιωσήφ (Leandro) Bosch του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που καλείται να ποιμάνει τις χώρες Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Χιλή, Παραγουάη, Περού, Βολιβία, Ισημερινό (Εκουαδόρ), Σουρινάμ, Γουϊάνα και Γαλλική Γουϊάνα.

Ο σαραντατριάχρονος κ. Ιωσήφ, Αργεντινής καταγωγής, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής μας Σχολής (2002), με μεταπτυχιακό τίτλο (2006) και διδακτορική διατριβή (2012) από το ίδιο Τμήμα. Μάλιστα πριν από ένα μήνα παρουσίασε και τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Α.Π.Θ. Παράλληλα έκανε σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Angelicum της Ρώμης με λήψη μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικής διατριβής. Ο κ. Ιωσήφ μαζί με τη λαμπρή του ιερατική διακονία είναι ένας εξέχων ερευνητής που κινείται με άνεση στο χώρο της Ορθόδοξης και Δυτικής Θεολογίας, της Πατερικής Γραμματείας αλλά και του διαχριστιανικού διαλόγου.

Το Α.Π.Θ. είναι περήφανο για την πορεία του πρώτου Αργεντινού στην καταγωγή Μητροπολίτη Μπουένος Άϊρες και Νοτίου Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Ιωσήφ και είναι πρόθυμο να στηρίξει όχι μόνο την προσπάθειά του στη Νότια Αμερική αλλά θα τον θεωρεί πάντα ένα ισχυρό εκπρόσωπό του στο άνοιγμά του προς την Ισπανόφωνη επιστημονική κοινότητα της Νοτίου Αμερικής.

Οι Πρυτανικές Αρχές