Διακρίσεις του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ‘Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού’ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Το Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ‘Μουσειολογία-Διαχείριση Πολιτισμού’ του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι δύο πολύ σοβαροί ευρωπαϊκοί μουσειακοί φορείς, απολύτως ξεχωριστοί μεταξύ τους,  έχουν διακρίνει το μεταπτυχιακό και τα αποτελέσματα της 20ετούς ακαδημαϊκής παρουσίας του ως ακολούθως:

1. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα έχει επιλεγεί από την European Academy of Museums ώστε να δέχεται διπλωματικές των φοιτητών του προς βράβευση.

2. Το European Museum of the Year Award, με κριτές διευθυντές μουσείων, ακαδημαϊκούς και ερευνητές  μουσειολογίας από όλη την Ευρώπη, επέλεξε για το 2020 ως υποψήφια προς βράβευση από την Ελλάδα δύο μουσεία που είναι προϊόν εργασίας αποφοίτων και διδασκόντων του μεταπτυχιακού. Πρόκειται για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κορίνθου και το Μουσείο Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα. Το αποτέλεσμα αυτό, αλλά και η επαγγελματική δραστηριότητα των αποφοίτων μας, επιβεβαιώνει την επιτυχημένη στόχευση του προγράμματος να ισορροπεί μεταξύ θεωρίας και πράξης.

Περισότερες πληροφορίες στην Ανακοίνωση 

Μετάβαση στο περιεχόμενο