TEDxAUTH HOMECASTS: «Μετά την καραντίνα… τι;»

Με σκοπό  να στρέψει το ενδιαφέρον αποκλειστικά στον άνθρωπο  και ταυτόχρονα να  τονώσει τη θετική του σκέψη, έρχεται το TEDxAUTH HOMECASΤS, από το επίσημο κανάλι του TEDxAUTH στο You Tube, με το πρώτο επεισόδιο της σειράς την Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του, «η πανδημία του COVID-19 έφερε ραγδαία τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας. Το ‘‘ζῷον πολιτικὸν’’ του Αριστοτέλη περιορίστηκε. Κλείστηκε μέσα στο σπίτι. Τιθασεύτηκε. Όχι μόνο για το δικό του καλό, αλλά και για το καλό των συνανθρώπων του».

 Το «Μετά την καραντίνα, τι;» αποτελεί ένα ερώτημα που πλανάται στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και σε αυτό ακριβώς το σκοτεινό σημείο η ομάδα του TEDx AUTH θέλει  να ρίξει φως. Μετά την καραντίνα, τι λοιπόν; Πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας; Θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας προς το καλύτερο; Τι είναι τελικά σημαντικό σε αυτή τη ζωή; Τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι ακόμα και σε περιόδους παγκόσμιας πανδημίας; Ερωτήματα πολλά εγείρονται αυτήν την περίοδο, γι’ αυτό και τα μέλη της ομάδας του TEDxAUTH θα εγκαινιάσουν το πρώτο επεισόδιο της σειράς του “TEDxAUTH HOMECASTS” στο επίσημο κανάλι στο YouTube, την Κυριακή  26 Απριλίου 2020, στις18.00.

Σε αυτό το πρώτο live προσκεκλημένοι είναι οι the SPEAKERS, για να συζητήσουν και να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά που μας απασχολούν αυτή τη δύσκολη περίοδο εγκλεισμού που βιώνουμε. Οι ‘’the SPEAKERS’’ είναι μια μικρή ομάδα με μεγάλο ενθουσιασμό και πάθος για επικοινωνία. Πιο συγκεκριμένα στο live θα παρευρεθούν ο Απόστολος Κουμαρίνος και ο Κωνσταντίνος Περιστέρης.

Η ιστορία τους αρχίζει, όταν ο Απόστολος Κουμαρίνος, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, άρχισε να επενδύει ο ίδιος σε γνώσεις για την τέχνη της επικοινωνίας. Τις αξιοποίησε τόσο καλά, που έγινε πρωταθλητής δημόσιας ομιλίας και ενέπνευσε και άλλους  που είχαν την ικανότητα να ακούσουν και να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες αυτές. Ο δεύτερος ομιλητής, o Kωνσταντίνος Περιστέρης, είναι ειδικευόμενος ιατρός. Πήγε σχολείο στο Κολλέγιο Αθηνών και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Μαιευτική-Γυναικολογία στο King’sCollegeHospital του Λονδίνου και συνεχίζει την ειδικότητά του στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Έχει βρεθεί σε αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, έχει υπάρξει αλεξιπτωτιστής των Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ..Οι δύο ομιλητές τους έχουν λάβει μέρος ως δημόσιοι ομιλητές στο περσινό event του TEDxAUTH. Οι theSPEAKERS αποτελούν τον Πρώτο Χώρο Προσωπικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το Link του YouTube

 https://www.youtube.com/channel/UCBITyLjrElrAMkbmPcVpSSA)

 Κάνε εγγραφή και πάτησε και το καμπανάκι για να βλέπεις πρώτος ό,τι νέο ανεβαίνει!

Λίγα λόγια για την ομάδα του TEDxAUTH

Η ομάδα του TEDxAUTH συστάθηκε τον Δεκέμβριο 2018 και σκοπός της είναι η υλοποίηση του τρίτου, κατά σειρά, TEDxAUTH στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η οργανωτική ομάδα αποτελείται από 29 δημιουργικά άτομα, τα οποία επιλέχθηκαν για τη φαντασία, αλλά και την επιθυμία τους να συμβάλουν στην προώθηση ιδεών στο ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη και στον κόσμο γενικότερα. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία για τον κύκλο των “TEDxAUTH HOMECASTS”  ανήκει σε όλα τα μέλη της ομάδας του  TEDxAUTH.  Οργανώθηκε με πολύ κόπο αλλά και αγάπη, καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους. Γιατί, όπως υπογραμμίζουν και οι διοργανωτές, οι ιδέες είναι πολύ όμορφο να συνεχίσουν να διαδίδονται, ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Email: tedxauth@gmail.com

Website: http://www.tedxauth.com/

Facebook Page: https://www.facebook.com/TEDxAUTH/

Instagram: https://www.instagram.com/tedxauth/

Μετάβαση στο περιεχόμενο