Ανακοίνωση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος Εαρινό εξάμηνο 2020-2021

Aνακοίνωση
Διδασκαλία κινέζικης γλώσσας από το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Το Ινστιτούτο «Κομφούκιος» ιδρύθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) τον Δεκέμβριο του 2018 και αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ του Α.Π.Θ., του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης (SISU) και του Confucius Institute Headquarters.
Το «Ινστιτούτο Κομφούκιος» είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που έχει βασικό σκοπό να συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της πνευματικής κληρονομιάς των δύο χωρών. Σκοποί του είναι η διδασκαλία και διάδοση της κινέζικης γλώσσας, η ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ των πανεπιστημίων, η προώθηση του κινέζικου πολιτισμού μέσα από ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα προσφέρονται στο ευρύτερο κοινό του Α.Π.Θ. και της Θεσσαλονίκης.
Ο Α΄ κύκλος μαθημάτων κινέζικης γλώσσας (στοιχειώδης γνώση) θα ξεκινήσει το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-21 και καλύπτει την περίοδο 15/2/2021- 19/6/2021 (εξετάσεις τέλος Ιουνίου).
Όσοι φοιτητές και όσες φοιτήτριες, καθώς και πολίτες, άνω των 18, ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον Α κύκλο, παρακαλούνται να συμπληρώσουν αρχικά τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρουν στη σελίδα http://confucius-institute.web.auth.gr/el/aitisi-eggrafis/ μέχρι την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021.
Πληροφορίες για τα μαθήματα:
Τα μαθήματα για το εαρινό εξάμηνο, λόγω των συνθηκών, προγραμματίζονται να γίνουν μόνο online. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, με ενημέρωση των φοιτητών/τριών.
Τα μαθήματα θα γίνονται μία (1) φορά την εβδομάδα, με κύρια γλώσσα επικοινωνίας με τον/την δάσκαλο/α τα αγγλικά. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 16 τρίωρα ακαδημαϊκά μαθήματα (κάθε εβδομάδα περιλαμβάνει ένα δίωρο μάθημα με τον/τη δάσκαλο/α και αποστολή βιντεοσκοπημένου υλικού).
Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ των τμημάτων (απαραίτητη η δήλωση προτεραιότητας στη φόρμα εγγραφής) ως εξής:
Δευτέρα (απόγευμα) (με δυνατότητα διαζώσης εφόσον αυτό είναι εφικτό)
Σάββατο (πρωί ή νωρίς το μεσημέρι) (μόνο online)
Κυριακή (πρωί ή νωρίς το μεσημέρι) (μόνο online)
Το κόστος του εξαμήνου είναι:
150 ευρώ για προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες (με φοιτητική ταυτότητα)
170 ευρώ για εργαζόμενους/ες στο ΑΠΘ (με αποδεικτικό)
170 ευρώ για άνεργα άτομα (με κάρτα ανεργίας)
200 ευρώ για εργαζόμενα άτομα.
Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνεται και το βιβλίο που θα χρησιμοποιηθεί στα μαθήματα.
Στο τέλος κάθε εξαμήνου γίνεται η τελική σας αξιολόγηση στο ΙΚ του ΑΠΘ και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δεν επηρεάζουν το αν μπορείτε να παρακολουθήσετε στο επόμενο εξάμηνο τον ίδιο ή τον επόμενο κύκλο μαθημάτων.
Διαδικασία επιλογής φοιτητών/τριών
Για το εαρινό εξάμηνο θα επιλεγούν και θα ενημερωθούν οι φοιτητές/τριες που θα γίνουν δεκτοί/ές, ανάλογα με την ημερομηνία συμπλήρωσης της αίτησής τους και τα διαθέσιμα τμήματα.
Τα άτομα που θα επιλεγούν, θα ενημερωθούν άμεσα με e–mail ώστε να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους με την εφάπαξ καταβολή του ποσού των διδάκτρων που τους/τις αναλογεί, εντός της προθεσμίας που θα τους/τις δοθεί.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δίδακτρα η θέση θα είναι διαθέσιμη στον/στην επόμενο ενδιαφερόμενο/η ανάλογα με τη σειρά συμπλήρωσης της αίτησης.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε να ελέγχετε συχνά την αλληλογραφία σας και στην κατηγορία «Ανεπιθύμητα» και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σε περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε, αλλά αντιμετωπίζετε κάποια δυσκολία.
Είμαστε στη διάθεσή σας για επικοινωνία με e-mail στο confucius-institute@auth.gr
Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας στο:
confucius-institute.web.auth.gr/el/
Facebook Group & Page: Confucius Institute at A.U.Th
Η Ομάδα Ινστιτούτου Κομφούκιος Α.Π.Θ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο