Διοργάνωση THESSALONIKI VIRTUAL MARATHON (20.12.2020 – 31.1.2021)

Πληροφορίες: Βικτώρια Παπαγεωργίου Αριθμ. Πρωτ. : 2
Τηλ.: 2310200360, Φαξ : 2310200361 Θεσσαλονίκη 13.1.2021
Email: info@thessalonikivirtualmarathon.org

O ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και η Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά για την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξή των δύο διοργανώσεων από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτυχημένη και ανοδική πορεία τους.
Δια της παρούσης επιστολής σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται για πρώτη φορά το ψηφιακό αθλητικό γεγονός «THESSALONIKI VIRTUAL MARATHON», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Είναι ήδη σε εξέλιξη από την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020 και θα «τρέχει» έως την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, το αγωνιστικό πρόγραμμα του οποίου θα διαθέτει τις διαδρομές του Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, 10.000μ., 5.000μ. και 3.000μ.
Το «Thessaloniki Virtual Marathon» είναι μια διοργάνωση στην οποία μπορεί κάποιος να συμμετάσχει σε διαδρομή της επιλογής του, την οποία θα δηλώσει κατά την εγγραφή του, διανύοντας την σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (π.χ. διάδρομο), μόνος ή μαζί με φίλους, οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας αυτός. Πρόκειται για μια προσωπική πραγματική προσπάθεια, και παράλληλη συμμετοχή σε έναν αγώνα, χωρίς τη φυσική συναγωνιστική παρουσία, αλλά με τη συμμετοχή και άλλων, που και αυτοί τρέχουν την ίδια απόσταση, αλλά πιθανώς σε μία άλλη μέρα και σε μία διαφορετική διαδρομή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να ολοκληρώσουν την επιθυμητή απόστασή με μεγάλη ευελιξία, και αφού ολοκληρώσουν την προσπάθεια τους καταγράφονται στα αποτελέσματα, ανεβαίνει η εικόνα τους στα κοινωνικά δίκτυα και λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό συμμετοχής, καθώς και το μετάλλιο και το επίσημο T-shirt της διοργάνωσης τα οποία αποστέλλονται ταχυδρομικά.
Το εορταστικό «Thessaloniki Virtual Marathon» το οποίο εξελίσσεται κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, θα διαθέτει πέραν των άλλων πολύ μεγάλο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης.

Σκοπός και στόχος τέλεσης της διοργάνωσης:
• Προσφέρουμε στο δρομικό κοινό και όχι μόνο, την δυνατότητα συμμετοχής σε μεγάλη διοργάνωση, γεγονός πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του, σε συνδυασμό με την έλλειψη αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.
• Μετάδοση μηνυμάτων προς το κοινό για την υιοθέτηση του υγιούς τρόπου διαβίωσης, κάνοντας τον αθλητισμό υγείας μέρος της καθημερινότητας του, αλλά και με τη συμμετοχή του σε ανάλογες διοργανώσεις.
• Δεδομένης της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης του κοινού, προσφέρουμε χαρά και χρώμα, ειδικά κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, περίοδο εξέλιξης του Thessaloniki Virtual Marathon (20 Δεκεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου). Επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι η συμμετοχή σε δρόμους υγείας βελτιώνει την σωματική και ψυχική υγεία, την ποιότητα ζωής και το επίπεδο ευτυχίας των συμμετεχόντων.
• Μέσω του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης θα υποστηριχθεί το Πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης που απευθύνεται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και φορείς της πόλης μας σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου μας.
Η εν λόγω διοργάνωση διαθέτει πέραν του αθλητικού, σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι τα έσοδα της θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση μας, οι ανάγκες σίτισης των υποστηριζόμενων κοινωνικών φορέων αλλά και των απόρων οικογενειών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Από την πλευρά μας η εν λόγω υποστήριξη θα προβληθεί με σχετικό δελτίο τύπου προς όλα τα συνεργαζόμενα ΜΜΕ της χώρας μας.

Με τη βεβαιότητα της θετικής ανταπόκρισης στο αίτημα μας, σας απευθύνουμε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας και τις θερμές ευχές μας για τη νέα χρονιά με υγεία, πρόοδο και επιτυχία στο εξαίρετο διδακτικό και επιστημονικό έργο που επιτελείτε.

Με τιμή

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΑΜΙΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΙΣΜΑΝΙΔΟΥ

Εκπρόσωπος επικοινωνίας,
Γιάννης Ποδιώτης, Αντιπρόεδρος ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ (κιν.6946062988).

ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ
Συνημμένα αρχεία