All time classics. Έργα Μότσαρτ και Μπραμς από την Κ.Ο.Θ.

Μια συναυλία υψηλών απαιτήσεων παρουσιάζει η Κ.Ο.Θ. με φημισμένα έργα δύο κορυφαίων συνθετών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ταϊβανέζου μαέστρου Paul Chiang και με σολίστ στο βιολί την Γκρέτα Παπά και στο βιολοντσέλο τη Θεοδώρα Σάντρα Παναγιωτίδου.

Η συναυλία ανοίγει με την Εισαγωγή από την όπερα Μαγικός Αυλός του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ένα έργο πλούσιο σε συμβολισμούς που παρουσιάστηκε το τελευταίο έτος της ζωής του συνθέτη. Ακολουθεί το δεξιοτεχνικό Διπλό κοντσέρτο για βιολί και τσέλο σε λα ελάσσονα, έργο 102 του Γιοχάνες Μπραμς, το οποίο έγραψε ο συνθέτης για να συμφιλιωθεί με τον φίλο του και σπουδαίο βιολονίστα της εποχής Γιόζεφ Γιόακιμ και η συναυλία θα κλείσει με την Συμφωνία αρ. 1 σε ντο ελάσσονα, έργο 68, την οποία ο Μπραμς ολοκλήρωσε μετά από 15 χρόνια επεξεργασίας και χάρη στην οποία θεωρήθηκε «διάδοχος» του Μπετόβεν.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:30.

Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)

                           
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ.: 2310 236990

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΑΠΘ με την ΚΟΘ, ισχύει ειδικό εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ:

 -για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας-πάσο) αξίας 0 € σε όλες τις συναυλίες που είναι παραγωγές της ΚΟΘ ανεξαρτήτως χώρου διεξαγωγής, και
– για όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους και καθηγητές του ΑΠΘ (με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας), ειδικό εισιτήριο συναυλιών ΚΟΘ αξίας 9 € σε όλες τις συναυλίες της ΚΟΘ, συμπεριλαμβανομένων των συμπαραγωγών.

Κρατήσεις Θέσεων:
Σας ενημερώνουμε ότι, κρατήσεις θέσεων για τις συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης γίνονται το αργότερο μέχρι τη προηγούμενη ημέρα της εκάστοτε συναυλίας. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την παραλαβή των εισιτηρίων από κράτηση θέσης από το Εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. στην Πλατεία Αριστοτέλους. Σε περίπτωση μη παραλαβής των εισιτηρίων, η κράτηση παύει να ισχύει.
Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους, είτε από το Εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους τις ώρες (10:00-14:00 & 17:00-19:00), είτε από το χώρο της συναυλίας, μέχρι και 15’ πριν την έναρξή της. Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 236990

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο