Το ΑΠΘ ανοίγει στην πόλη

post image
Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή», που ξεκίνησε το 2012, «ανοίγει» και φέτος το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην πόλη και το μετατρέπει στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας. Επιμένοντας στην αξία της γνώσης και της έρευνας, αποκαλύπτει έναν πρωτότυπο τρόπο διάχυσης της επιστήμης στο ευρύ κοινό.
 
Το Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες της Πανεπιστημιούπολης, της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, των Εργαστηρίων, του Αστεροσκοπείου, του Μετεωροσκοπείου, του Σεισμολογικού Σταθμού, των σπάνιων αρχείων, των Μουσείων και συλλογών, του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, του Παιδικού Κέντρου, του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος και τις εγκαταστάσεις του στη Θέρμη και το Φοίνικα.
 
Κάθε χρόνο αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε περισσότερους από 8.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ζωντανό «εργαστήρι» ανάπτυξης βιωματικής σχέσης με την επιστήμη. 
 
Η φετινή διοργάνωση. 
Φέτος, στο «ΑΠΘ την Κυριακή» παρουσιάζονται περισσότερες από 50 δράσεις. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 19 Τμήματα του ΑΠΘ (Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), οι μονάδες του Πανεπιστημίου και περισσότεροι από 400 εθελοντές φοιτήτριες και φοιτητές.
 
Τις τρεις Κυριακές του Μαΐου (7, 14 & 21) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις κι επιδείξεις.
 
Στο πλαίσιο του «ΑΠΘ την Κυριακή» και της «Φοιτητικής Εβδομάδας» διοργανώνεται, την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 21:00, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής, η συναυλία «Η Ορχήστρα του ΑΠΘ κάτω από τα’ αστέρια»  με ελληνική λαϊκή μουσική, σε διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου.
 
 
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
 

url: https://www.auth.gr/sundays

fecebook: Α.Π.Θ. την Κυριακή