Το ΑΠΘ στην 83η ΔΕΘ

post image

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με δικό του εκθεσιακό χώρο, στο Περίπτερο 14, stand 25.

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00, από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Έξι καινοτόμες εφαρμογές, κατασκευές και πλατφόρμες του ΑΠΘ, από τις πολλές του Ιδρύματος που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς, επιλέχθηκαν και εκτίθενται στο Περίπτερο του ΑΠΘ. Παράλληλα, και με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ αποτελούν την τιμώμενη χώρα της φετινής ΔΕΘ, παρουσιάζεται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και παρέχεται συμβουλευτική καθοδήγηση σε όσους ενδιαφέρονται για τον επιστημονικό χώρο των αμερικανικών σπουδών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στις περισσότερες από 40 ενεργές συμφωνίες και συνεργασίες του ΑΠΘ με Πανεπιστήμια, Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στο Περίπτερο του ΑΠΘ οι επισκέπτες θα γνωρίσουν:

  • Το μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) - DELAER RX-3
  • Το αγωνιστικό μονοθέσιο ART18
  • Το νέο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας Aristurtle
  • Την καινοτόμο δραστηριότητα «Brain Run meets Remedes», που μετρά τις νοητικές ικανότητες και τα αντανακλαστικά των χρηστών, μέσα από ένα παιχνίδι
  • Την πρωτότυπη πλατφόρμα για την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας στα ψηφιακά μέσα, μέσω της τεχνολογίας και της καινοτομίας «StayConn App»
  • Την καινοτόμο εφαρμογή που αποκωδικοποιεί το κλάμα του μωρού iCRY2Talk
  • Το ερευνητικό έργο του Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας του ΑΠΘ
  • Τις συνεργασίες του ΑΠΘ με Ιδρύματα των ΗΠΑ

Τη φετινή συμμετοχή του Αριστοτελείου στην 83η ΔΕΘ πλαισιώνει και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται οι άνθρωποι και το έργο του ΑΠΘ.

Η φετινή συμμετοχή του ΑΠΘ στη ΔΕΘ πραγματοποιείται με τη χορηγία της εταιρίας CFT - Carbon Fiber Technologies.

Πρόσκληση Εγκαινίων

Δελτίο Τύπου (7/9/2018)

Δελτίο Τύπου (4/9/2018)

Πρόγραμμα Παράλληλων Εκδηλώσεων

 

 

* Φωτογραφία αρχείου από τη συμμετοχή του ΑΠΘ στην 82η ΔΕΘ