Διεθνές μεθοδολογικό εργαστήριο με τίτλο «Αναλύοντας τον λαϊκιστικό λόγο: Μέθοδοι, εργαλεία, ερμηνείες»

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνει διεθνές μεθοδολογικό εργαστήριο με τίτλο «Αναλύοντας τον λαϊκιστικό λόγο: Μέθοδοι, εργαλεία, ερμηνείες». Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο ΙΙΙ του ΚΕΔΕΑ από τις 11 έως και τις 13 Ιουλίου 2014 και διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «POPULISMUS: Λαϊκιστικός λόγος και δημοκρατία».

Τα τελευταία χρόνια ο λαϊκισμός έχει επιστρέψει με ένταση στο διεθνές πολιτικό προσκήνιο. Ξεκινώντας από τον θεωρητικό και μεθοδολογικό προσανατολισμό της «Σχολής του Essex», το ερευνητικό πρόγραμμα POPULISMUS στοχεύει στην ανάλυση του λαϊκιστικού λόγου υπό συγκριτική προοπτική και στην ερμηνευτική αποτίμηση της πολύπλοκης όσο και αμφίσημης σχέσης του με τη δημοκρατία.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.

Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και θα μεταδοθεί με live-streaming από το σύνδεσμο http://www.auth.gr/news/conferences/17430

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα και η αφίσα του εργαστηρίου.

Πληροφορίες-επικοινωνία
Συνημμένα αρχεία
Συνημμένα αρχεία: 
Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Παρασκευή, 11 Ιούλιος, 2014 - 14:00 έως Κυριακή, 13 Ιούλιος, 2014 - 20:00
Χώρος: 
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΙΙ ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ
Οργάνωση συνεδρίου/ημερίδας
Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: