26ο Ιατρικο Συνεδρίο των Ενόπλων Δυνάμεων με τίτλο «Σύγχρονες Προσεγγίσεις-Μελλοντικές Προκλήσεις»

Το Ιατρικο Συνεδρίο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί επιστημονικό θεσμό του υγειονομικού σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια πάντοτε στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας τη πόλη που φιλοξενεί τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πανεπιστήμιο  του οποίου όλοι οι υγειονομικοί αξιωματικοί είμαστε απόφοιτοι.

Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, με σκοπό τη παρουσίαση του επιστημονικού και κοινωνικού έργου που επιτελείται σε όλη την Ελληνική επικράτεια από τα στελέχη όλων των ειδικοτήτων (Ιατροί, Νοσηλευτές, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Κτηνίατροι, Ψυχολόγοι) του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πρόγραμμα του φετινού 26ου συνεδρίου μέσα από 74 στρογγυλές τράπεζες, 43 διαλέξεις και 7 κλινικά φροντιστήρια, όπου συμμετέχουν 450 υγειονομικοί (230 στρατιωτικοί και 220 πανεπιστημιακοί όλων των βαθμίδων) παρουσιάζονται , σε θεματικές ενότητες,  οι σύγχρονες εξελίξεις στις επιστήμες υγείας με τον πληρέστερο διεπιστημονικό τρόπο. Στο συνέδριο έχουν υποβληθεί 345 εργασίες (ελεύθερες ανακοινώσεις και e-posters) από διάφορους υγειονομικούς φορείς.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Βασιλικό Θέατρο με κεντρικό ομιλητή τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο