Πειραματικές Αφηγήσεις

Το «Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας» του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ διοργανώνει Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο «Πειραματικές Αφηγήσεις» στις 28-29 Νοεμβρίου 2019.

To συμπόσιο στοχεύει στη διεπιστημονική διερεύνηση του πειραματικού χαρακτήρα της αφήγησης σε μια προσπάθεια εναλλακτικής πρόσληψης της πραγματικότητας ως μιας λεκτικής, οπτικής, ηχητικής, εύπλαστης, ψηφιακής και πολυτροπικής εμπειρίας.

Συγκεκριμένα το Συμπόσιο περιλαμβάνει:

  • 28/11 πρακτικά εργαστήρια στη ψηφιακή λογοτεχνία, τέχνη και εκπαίδευση (χώρος διεξαγωγής: Εργαστήριο Αφηγηματικής Έρευνας, Ισόγειο, και Αίθουσα 308Β, 3ος όροφος/Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νέο Κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, Ισόγειο)
  • 29/11 θεματικές ομιλίες (χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ).

Οι συμμετέχουσες/οντες στο συμπόσιο προέρχονται από το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Coimbra-Πορτογαλία, και το Πανεπιστήμιο Penn State-ΗΠΑ, ενώ έμφαση στο πλαίσιο του συμποσίου θα δοθεί στις γνωστικές περιοχές του θεάτρου, του κινηματογράφου, της μουσειακής αφήγησης, της ψηφιακής λογοτεχνίας, της ηχητικής αφήγησης, της τέχνης και εκπαίδευσης, αλλά και της δημοσιογραφικής αφήγησης.

Στο συμπόσιο συμμετέχουν επίσης Υποψ. Διδ. και νέες/οι ερευνήτριες/τές του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με ένα παιχνίδι πολυτροπικής αφήγησης που θα πραγματοποιηθεί στις 28/11 (308, Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας), καθώς και προπτυχιακές/οί φοιτήτριες/ές με τα δικά τους οπτικά/ποιητικά και ηχητικά έργα τα οποία θα εκθέσουν  στις 29/11 (Φουαγιέ, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ).

Η επίσημη γλώσσα του Συμποσίου είναι η Αγγλική.

Το Συμπόσιο είναι ανοιχτό στα  μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, προπτυχιακές/ούς και μεταπτυχιακές/ούς φοιτήτριες/τές, εκπαιδευτικούς, και το ευρύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Είσοδος ελεύθερη

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

Τατιανή Ραπατζίκου (trapatz@enl.auth.gr)
(Διοργανώτρια Συμποσίου)

΄Εφη Γιαννοπούλου  (yiannopo@enl.auth.gr)
(Διευθύντρια «Εργαστηρίου Αφηγηματικής Έρευνας»)

Ιστοσελίδα και πρόγραμμα συμποσίου:
www.enl.auth.gr/experimental

Μετάβαση στο περιεχόμενο