Σεμινάριο με θέμα: “Διαγνωστικές τεχνικές στην επιστήμη της συντήρησης Έργων Τέχνης”

Η Β΄ Κατεύθυνση του Διατμηματικού Προγράμματος Mεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ» οργανώνει Σεμινάριο με θέμα: “Διαγνωστικές τεχνικές στην επιστήμη της συντήρησης Έργων Τέχνης” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012.

Το Σεμινάριο περιλαμβάνει γενικές εισηγήσεις και ειδικές παρουσιάσεις από διακεκριμένους επιστήμονες της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε σύγχρονα θέματα ανάλυσης, με σκοπό τη συντήρηση και αποκατάσταση έργων τέχνης. Τα θέματα που θα παρουσιαστούν αναπτύσσονται σε τρεις ενότητες : μη-καταστρεπτικές τεχνικές ανάλυσης, καταστρεπτικές τεχνικές ανάλυσης και ψηφιοποίηση αντικειμένων.
Tο Σεμινάριο είναι ανοικτό σε ελεύθερους επαγγελματίες και υπαλλήλους σχετικών υπηρεσιών και φορέων. Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν είναι 80 ευρώ ενώ για τους φοιτητές είναι 40 ευρώ.
Tο Σεμινάριο για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΔΠΜΣ του τρέχοντος Πανεπιστημιακού έτους 2011-12, είναι υποχρεωτικό και δωρεάν.
Θα ακολουθήσει σύντομα αναλυτικό πρόγραμμα των ανακοινώσεων.

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να αποτείνεστε στη Γραμματεία του Διατμηματικού Προγράμματος Mεταπτυχιακών Σπουδών:
Νανά Τριανταφυλλίδη και Αναστασία Κοσκινά,
Πολυτεχνική Σχολή, Κτίριο Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων
1ος όροφος, Πανεπιστημιούπολη,
54124 Θεσσαλονίκη.
τηλ.: 2310 995559, 995483 (+fax)
http://prosynapo.web.auth.gr/
e-mail :koskina@arch.auth.gr, striant@auth.gr

Συνημμένα αρχεία
Πληροφορίες συνεδρίου/ημερίδας
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2012 - 02:00 έως Κυριακή, 19 Φεβρουάριος, 2012 - 02:00
Χώρος: 
Αμφιθέατρο Ι του κτιρίου του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων ΑΠΘ (3ης Σεπτεμβρίου)
Οργάνωση συνεδρίου/ημερίδας
ΑΠΘ