Δημόσια ομιλία του κ. Πέτρου Μαρτινίδη με τίτλο: “Πολιτική & τέχνη: γιατί οι κακοί του σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική;”

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και το Δίκτυο Ναυαρίνο σας προσκαλούν στη δημόσια ομιλία του κ. Πέτρου Μαρτινίδη, Ομότιμου Καθηγητή ΑΠΘ, με τίτλο:

“Πολιτική & τέχνη: γιατί οι κακοί του σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική;”

Είσοδος ελεύθερη

Ο Πέτρος Μαρτινίδης σπούδασε αρχιτεκτονική στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε, ψυχολογία και θεωρία της λογοτεχνίας, στο Παρίσι, και ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών στο Λονδίνο. Ως καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. δίδασκε σχεδιασμό θεατρικών χώρων, ιστορία της αρχιτεκτονικής και επιστημολογική ανάλυση των θεωριών της. Εξακολουθεί να διδάσκει στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «προστασίας, συντήρησης και αποκατάστασης μνημείων πολιτισμού» και να μετέχει, με διαλέξεις, σε μεταπτυχιακά του πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχει γράψει βιβλία για την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής των θεάτρων, την ιστορία των αρχιτεκτονικών θεωριών, τις μορφές της παραλογοτεχνίας, τις τεχνικές αφήγησης στα κόμικς, τις τάσεις στην κριτική της τέχνης, καθώς και πολλά σχετικά άρθρα ή άρθρα βιβλιοκρισίας στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση του Βιβλίου. Εδώ και δυο δεκαετίες έχει επίσης δημοσιεύσει 9 αστυνομικά μυθιστορήματα και μια συλλογή αστυνομικών διηγημάτων. Στα ίχνη ενός από τους μυθιστορηματικούς του ήρωες, δημοσιογράφου, αρθρογραφεί ενίοτε και ο ίδιος στον κυριακάτικο τύπο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο