Συμμετοχή της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ στην 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Γνωρίζουμε την ιστορική βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί από το 1927. Ο ομότιμος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Τάσος Κωτσιόπουλος, ο οποίος μαζί με την κα. Μόρφω Παπανικολάου και την κα. Ρένα Σακελλαρίδου σχεδίασαν το νέο κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, θα μας ξεναγήσει στο κτίριο, βραβευμένο με το βραβείο «Αρχιτεκτονική 2000» ως το καλύτερο δημόσιο κτίριο της πενταετίας 1995-1999.

Η κα. Κατερίνα Νάστα, προϊσταμένη Διεύθυνσης της ΒΚΠ, και το προσωπικό της βιβλιοθήκης θα μιλήσουν για την ιστορία, τις συλλογές και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες της και θα δείξουν τεκμήρια από την ιστορική συλλογή της βιβλιοθήκης και σπουδαίες ιδιωτικές συλλογές (Γ. Κωνσταντινίδη, Αλ. Σβώλου, Αλ. Δελμούζου, Αλ. Παπαναστασίου, Μ. Τριανταφυλλίδη, Ι. Τρικόγλου κ.ά.).

Τόπος: Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ.

Διοργάνωση: Βιβλίων Τόποι (κα. Λαμπρινή Κουζέλη).

Δηλώσεις συμμετοχής με email στο vivlion.topoi@yahoo.gr

Πέμπτη 12/5 13.00-15.00       Ξενάγηση στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ από το Βιβλίων Τόποι


Νέες τεχνολογίες, καινοτομία και παραγωγή γνώσης στη βιβλιοθήκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Το «Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη», σύνταξη λημμάτων για Θεσσαλονικείς λογοτέχνες, για τη Wikipedia, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ με τη συνδρομή καθηγητών και φοιτητών του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, το αποτέλεσμα, η εμπειρία.

Ομιλητές: κ. Ευαγγελία Ολλανδέζου, βιβλιοθηκονόμος, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, κ. Τάσος Α. Καπλάνης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, κ. Δημήτρης Κόκορης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, και φοιτητές που συμμετείχαν στο Εργαστήριο.

Συντονισμός: κα. Λαμπρινή Κουζέλη, φιλόλογος-κριτικός βιβλίου.

Διοργάνωση: Βιβλίων Τόποι.

Παρασκευή 13/5 17.00 ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ / Περίπτερο 13 

Μετάβαση στο περιεχόμενο