Στα πλαίσια του διήμερου ΝΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ - ΚΕΡΔΙΖΟΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ , που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με φορείς απεξάρτησης της πολής μας, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκυμαντέρ "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ" στη Φιλοσοφική Σχολή από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ

Ο Αναπλ. Καθηγητής Ψυχολογίας στο ΑΠΘ κ. Μπαϊρακτάρης παραχώρησε την παράδοση του μάθηματός του σε ομάδες αποκλεισμένων [άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, κρατουμένους των φυλακών Διαβατών (άνδρες και γυναίκες), ανάπηρους, άνεργους, πρώην τοξικομανείς και μετανάστες]. Οι ίδιοι οι αποκλεισμένοι μεταφέρουν τις εμπειρίες τους, τις σκέψεις τους και τα βιώματά τους στους φοιτητές. Στόχος είναι να ανοιχτεί το πανεπιστήμιο στην κοινωνία. Υπάρχει και μια δεύτερη κίνηση – η δημιουργία ομάδων αλληλεγγύης των φοιτητών προς τις ομάδες των αποκλεισμένων. Το ντοκιμαντέρ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παρακολουθεί αυτές τις δύο κινήσεις.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία-Σενάριο: Γιώργος Κεραμιδιώτης/ Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γρηγόρης Δημινάκης/ Μοντάζ: Βάσω Φλωρίδη/ Ήχος: Φρανκ Κοράτσα/ Παραγωγός: Γιώργος Κεραμιδιώτης/ Παραγωγή: ΕΡΤ3. Στοιχεία: Τύπος: DigiBeta Έγχρωμο/ Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα/ Διάρκεια: 100'/ Έτος Παραγωγής: 2011

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Τρίτη, 18 Οκτώβριος, 2016 - 19:00 έως 21:00

Χώρος: 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΙΘ. 106
Οργάνωση εκδήλωσης
Υποβλήθηκε στις 11/10/2016 @ 22:05