Εκδήλωση των Καφέ της Επιστήμης με τίτλο ''Τα ελληνικά αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά στην καθημερινή διατροφή''

Καφέ της Επιστήμης

Τα ελληνικά αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά στην καθημερινή διατροφή

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», που όπως πάντα, σας προσκαλούν να απολαύσετε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς επιστημονικά ζητήματα που σας ενδιαφέρουν.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από σχετικά αιτήματα που λάβαμε για επανάληψη αυτής της παρουσίασης, έχουμε τη χαρά να προσκαλέσουμε τον Νίκο Κρίγκα (ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας Α.Π.Θ.) και τη Διαμάντω Λάζαρη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.), για να μας ξεναγήσουν για μια ακόμη φορά στον υπέροχο κόσμο των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών της Ελλάδας και να μας μυήσουν στη χρήση τους στην καθημερινή διατροφή.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συστατικά, τη θρεπτική αξία και τις ευεργετικές ιδιότητες επιλεγμένων φυτών, καθώς και ειδικές συστάσεις, προφυλάξεις και μυστικά στη χρησιμοποίησή τους.

Η παρουσίαση καθώς και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ιδιαίτερα ροφήματα που αναφέρονται στο βιβλίο «Με...Νου, Αρωματόκηπος και Ευεξία: ανακαλύπτοντας μυστικά των βοτάνων» (προσφορά της www.aromateaca.gr).

 

Πληροφορίες επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 
2310 821 231
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος, 2016 - 19:00
Χώρος: 
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης
Οργάνωση εκδήλωσης
Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Βρετανικό Συμβούλιο, ΝΟΗΣΙΣ