Προβολή της ταινίας «Αρκαδία Χαίρε» του Φ. Κουτσαφτή στο Τελλόγλειο

Το ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» (2015) του Φίλιππου Κουτσαφτή θα προβληθεί τη  Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στις 18.00, στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. 

Η προβολή, που θα γίνει παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη, Φίλιππου Κουτσαφτή, εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων με θέμα το σινεμά, που διοργανώνεται σε συνεργασία του Τελλογλείου με τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής και Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. Γιάννη Χατζηγώγα.

Στην εκδήλωση τον σκηνοθέτη θα προλογίσει ο κ. Χατζηγώγας, ενώ μετά την προβολή ο δημιουργός θα  αναφερθεί στο έργο του και θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.  

Στην ταινία «Αρκαδία Χαίρε», ο Φίλιππος Κουτσαφτής μετά την Ελευσίνα και την «Αγέλαστο  Πέτρα», επισκέπτεται έναν ακόμη φορτισμένο, ιστορικά και συναισθηματικά, τόπο. Έναν τόπο που έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στον χρόνο και τον χώρο, αλλά και στην συνείδηση αμέτρητων ανθρώπων ανά τους αιώνες, που ονειρεύτηκαν το ιδανικό της, ή τα όσα η Αρκαδία συμβολίζει.

Στο 18o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο της FIPRESCI (Διεθνής Ένωση  Κριτικών Κινηματογράφου).

Ο Φίλιππος Κουτσαφτής γεννήθηκε στη Ζαγορά. Σπούδασε μηχανολογία και  κινηματογράφο στην Αθήνα (Σχολή Σταυράκου). Έχει εργασθεί, ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε 16 ταινίες μεγάλου μήκους, πολλές από τις οποίες διακρίθηκαν σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ταινίες μικρού μήκους  και σε μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών προγραμμάτων. Εργάζεται επίσης ως σχεδιαστής φωτισμών σε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και παραστάσεις χορού.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ. 

 Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 2310 247111

Μετάβαση στο περιεχόμενο