Bach – Vivaldi: Μουσική για το Θείο Δράμα | Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο J.S. Bach και ο A. achVivaldi, οι σημαντικότεροι συνθέτες της μπαρόκ εποχής και “ιερά τέρατα” της ιστορίας της μουσικής, έγραψαν αριστουργηματικά έργα για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, εμπνευσμένα από το Θείο Δράμα και τα Πάθη του Κυρίου.
Στο πρόγραμμα παρουσιάζονται σπάνιες άριες του Bach με βιολοντσέλο πίκολο obbligato, δίπλα στη γνωστή άρια “Erbarme dich” με βιολί obbligato από το ορατόριο Matthäus-Passion, το Stabat Mater του Vivaldi που μιλάει για τον πόνο της Παναγίας μπροστά στον Σταυρό και τη δραματική άρια “Gelido in ogni vena” από την όπερα Farnace που μοιάζει να συμπληρώνει τον θρήνο της Μητέρας: “παγωμένο στις φλέβες νιώθω το αίμα μου να κυλά, στη θέα του νεκρού γιού μου”. Το γκρουπ, σε όργανα εποχής, θα παίξει επίσης τη Σονάτα a quattroIl Santo Sepolcro” (“Ο Άγιος Τάφος”) του Vivaldi, τη Σονάτα για βιολοντσέλο πίκολο και μπάσο κοντίνουο σε Σολ μείζονα του Bach και τη Σονάτα για βιολί και μπάσο κοντίνουο σε Μι ελάσσονα, επίσης του Bach.
Σολίστ ο κόντρα τενόρος Νικόλας Σπανός, ο Σίμος Παπάνας στο μπαρόκ βιολί και ο Δήμος Γκουνταρούλης στο μπαρόκ βιολοντσέλο και στο σπάνιο τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο.

Τιμές εισιτηρίων 10€, 5€ (μειωμένο)

http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1890

Μετάβαση στο περιεχόμενο