«Η Διεπιστημονική Προσέγγιση Στην Εξιχνίαση Μιας Υπόθεσης» | Ημερίδα της Φοιτητικής Ομάδας ReAcTiON

Η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος χημείας, ReAcTiON διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η Διεπιστημονική Προσέγγιση Στην Εξιχνίαση Μιας Υπόθεσης».

Στην ημερίδα αυτή συμμετέχει μια διεπιστημονική ομάδα, αποτελούμενη από διαφορετικές ειδικότητες (όπως ιατροδικαστής, τοξικολόγος, γραφολόγος, δικηγόρος κ.α.) η οποία θα συμβάλει σταδιακά και μεθοδικά στην εξιχνίαση μιας εικονικής υπόθεσης και στην προσέγγιση των πραγματικών γεγονότων. 

Δελτίο Τύπου

————————

Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα το Δεκέμβριο του 2015 και έχει ως στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, για το σκοπό και τη λειτουργία της ομάδας αναφέρονται οι παρακάτω στόχοι:

Επιστημονικοί στόχοι:

-Η δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη μας. Αυτά στοχεύουμε να υλοποιήσουμε μέσω ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, επισκέψεις σε βιομηχανίες και αδερφοποίηση με αντίστοιχες ομάδες πανεπιστημίων του εσωτερικού και εξωτερικού.

Κοινωνικοί στόχοι:

-Ενημέρωση του κοινού μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.

Στη συγκεκριμένη ημερίδα το σενάριο επιμελήθηκαν σε συνεργασία με την ReAcTiON, η κυρία Λήδα Κοβάτση, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. και η κυρία Βικτώρια Σαμανίδου, καθηγήτρια του τμήματος Χημείας Α.Π.Θ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο