Αναγόρευση του καθηγητή Paolo Odorico σε Αντεπιστέλλοντα Εταίρο του ΚΒΕ

post image

Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απονέμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική. Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του ΚΒΕ αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου στον καθηγητή Paolo Odorico, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό και ερευνητικό έργο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στη μελέτη της βυζαντινής λογοτεχνίας και του βυζαντινού πολιτισμού που τον κατατάσσουν διεθνώς ανάμεσα στους πλέον διαπρεπείς βυζαντινολόγους.

Ο κ. Paolo Odorico είναι καθηγητής της λογοτεχνίας και της ιστορίας του πολιτισμού του βυζαντινού και νεοελληνικού κόσμου και της ΝΑ Ευρώπης και διευθυντής σπουδών στην École des Ηautes Études en Sciences Sociales.

Η τελετή αναγόρευσης θα λάβει χώρα την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στο κτήριο ΜΕΛΙΣΣΑ του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών, Βασ. Όλγας 36 και ώρα 7:00 μ.μ. Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο κ. Βασίλης Κατσαρός, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Στην αντιφώνησή του ο καθηγητής Paolo Odorico θα μιλήσει με θέμα: «Ο χρόνος της αυτοκρατορίας».

Πληροφορίες επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 
+302310992002
+302310992004
Συμπληρωματικά στοιχεία επικοινωνίας: 

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Γεώργιος Πούλιος, Προϊστάμενος Γραμματείας ΚΒΕ

Συνημμένα αρχεία
Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 
Τετάρτη, 17 Μάιος, 2017 - 19:00
Χώρος: 
Κτήριο "Μέλισσα" (Βασ. Όλγας 36)
Οργάνωση εκδήλωσης
Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: