Το Τελλόγλειο γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

«Τα πορτρέτα μιλούν»
 
Με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις του, καθώς και ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο «Τα πορτρέτα μιλούν», το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, την Πέμπτη 18 Μαΐου.
Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 9.00 έως τις 22.00 με ελεύθερη είσοδο. Οι επισκέπτες του Τελλογλείου θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις εκθέσεις «Επιλογές ενός τολμηρού συλλέκτη. Συλλογή Σταύρου Τσιγκόγλου» και «Κώστας Κοντογιάννης: 1926 – 2000». Θα γίνουν δύο δωρεάν ξεναγήσεις στις  εκθέσεις, στις 17.30 και στις 19.30. 
Στις 18.00 θα γίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα πορτρέτα μιλούν».   Αντλώντας έμπνευση από το θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται», το οποίο επέλεξε για το 2017 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), το πρόγραμμα στοχεύει να ζωντανέψει ανείπωτες ιστορίες και βιωματικές αφηγήσεις που βρίσκονται φυλαγμένες σε έργα των δύο φιλοξενούμενων εκθέσεων του Τελλογλείου. Τα πορτρέτα των εκθέσεων εξιστορούν κρυμμένες ιστορίες και καλούν τα παιδιά μέσα από ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα να τις ανακαλύψουν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Η είσοδος και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο