ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ | Έκθεση της ομάδας “eikon.vis.auth”

Η Καλλιτεχνική ομάδα “eikon.vis.auth” στοχεύει στην καθοδήγηση του Βλέμματος του Παρατηρητή, σε Εικόνες που η ίδια Κατασκευάζει, και κατά συνέπεια Ερευνά, Προτείνει και Αναλαμβάνει: “Ανάπτυξη και Σχεδιασμό Εταιρικής Ταυτότητας, Καλλιτεχνικό Σχεδιασμό Λογοτύπου, Ψηφιακή και Αναλογική Γραφιστική, Σχεδιασμό Εντύπων, Κινούμενα Γραφικά, Βίντεο, Ζωγραφική, Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο, καθώς και κάθε είδους Εκαστική Επιμέλεια”.

Τα μέλη της Καλλιτεχνικής ομάδας “eikon.vis.auth” ανήκουν στο δυναμικό του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ

Οι δραστηριότητες της ομάδας ξεκίνησαν το 2014 και τα μέλη της ομάδας εναλλάσονται, λόγω του γεγονότος ότι πολλοί φοιτητές-φοιτήτριες αποχωρούν προς τις γεννέτειρές τους, ή, και το εξωτερικό, μετά την απόκτηση του Πτυχίου τους και νέα μέλη προσέρχονται να καλύψουν τα “κενά”.

Επικεφαλής και πυρήνας της ομάδας “eikon.vis.auth” είναι ο Αθανάσιος Πάλλας, Αναπληρωτής Καθηγητής Εικαστικών Τεχνών-Ψηφιακής Εκόνας.

Τα μέλη της ομάδας, που αναχώρησαν απο την Θεσσαλονίκη ως Πτυχιούχοι/Πτυχιούχες, είναι: Αιντινίδου Μαρία, Αλιπράντη Βασιλική, Γουσίδης Χρήστος, Καρούλη Αλκιστις, Τσολακάκης Παναγιώτης.

Τα ενεργά μέλη της ομάδας είναι οι φοιτητές/φοιτήτριες: Ευτυχιάδη Αντιγόνη, Καζαντζής Σπύρος, Κατσούλη Αννα, Κορομβόκη Αφροδίτη, Κουγιουμτζίδου Αννα, Λουκά Πολυξένη.

Οι δραστηριότητες των συμμετεχόντων στην Καλλιτεχνική ομάδα “eikon.vis.auth”έχουν εθελοντική βάση, γίνονται εκτός προγράμματος σπουδών και έρχονται να καλύψουν ανάγκες εξεικευμένης μαθητείας, εμπειρίας και πρακτικής.

Η Καλλιτεχνική ομάδα “eikon.vis.auth” έχει “Κατασκευάσει” την “Εικόνα” των:

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ,

INCLUDE-Σχολείο για Ολους (Διεπιστημονικο Δίκτυο Ειδικής Αγωγής),

JUDO FOR ALL (πανευρωπαικη διοργάνωση τουρνουά Judo 2016),

e-MEDIA (Εργαστήριο Πολυμέσων-Τμήμα Μ.Μ.Ε.-ΑΠΘ),

ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,

SUCRE (Α.Π.Θ.-VRIJE Universiteit Amsterdam-Universitaet Koeln).

Η συμμετοχή της Καλλιτεχνικής ομάδας “eikon.vis.auth” στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την σχεδίαση του Φ.Ε.Κ. (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης), οδήγησε στην κατάκτηση του 3ου Βραβείου του  Εθνικού Τυπογραφείου της Ελλάδος και στην συνέχεια σε Βραβείο Αριστείας για το Ακαδημαικό Ετος 2016-2017, απο την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στo πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας 2017, η ομάδα, εκθέτει μέρος των δραστηριοτήτων της στο ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης ΑΠΘ, από 1.6.2017 έως 21.6.2017. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αμμέριστη συμπαράσταση και αρωγή, των διοργανωτών της “Φοιτητικής Εβδομάδας”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο