Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Educational Trip 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ EDUCATIONAL TRIP 2018»

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017
18:00 – 20:00
 
Αμφιθέατρο ΙΙ, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ, 3ης Σεπτεμβρίου – Πανεπιστημιούπολη

 

Ονειρεύεσαι να φοιτήσεις σε ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ για 10 μέρες και να δεις πως πραγματικά λειτουργεί; Θέλεις να γεμίσεις ιδέες για να βελτιώσεις το ακαδημαϊκό επίπεδο του δικού σου Πανεπιστημίου; Αν ναι, τότε έλα να ενημερωθείς για το Πρόγραμμα Educational Trip!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Educational Trip διοργανώνεται από το 2010 σε διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Αμερικής. Σκοπός του είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες Έλληνες φοιτητές και φοιτήτριες μια συγκλονιστική εμπειρία που θα τους εφοδιάσει με σημαντικές γνώσεις και καινοτόμες πρακτικές, προς αξιοποίηση στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον και τη μετέπειτα καριέρα τους.

Το Educational Trip διοργανώνεται από τους συλλόγους Eλλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSA MIT), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society) UC San Diego (HSAUCSD), Princeton University (OPA) και το Corallia, δίνοντας την ευκαιρία σε περίπου 25 φοιτήτριες και φοιτητές από ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να συζητήσουν με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, και να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη, στην Ατλάντα, το San Diego και το New Jersey.

Όραμα του Educational Trip είναι να δώσει ώθηση στους νέους ανθρώπους να δράσουν και να καινοτομήσουν υλοποιώντας ενέργειες που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του πανεπιστημίου τους. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από εβδομήντα φοιτητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα συνεισφέροντας αποτελεσματικά στην πραγμάτωση του οράματος. Οι απόφοιτοι του Educational Trip, γεμάτοι με νέες ιδέες, αλλά πάνω απ’ όλα, διάθεση και θέληση συνεχίζουν να μεταλαμπαδεύουν τη μοναδική αυτή εμπειρία τους και στις επόμενες γενιές των συναδέλφων τους.

 
Μετάβαση στο περιεχόμενο