Παρουσίαση του βιβλίου “Τα ψηφιδωτά δάπεδα της Μακεδονίας και της Θράκης” της Παναγιώτας Ασημακοπούλου-Ατζακά στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Παρουσίαση του βιβλίου Τα ψηφιδωτά δάπεδα της Μακεδονίας και της Θράκης της κ. Παναγιώτας Ασημακοπούλου-Ατζακά στη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Κυριακή 6 Μαΐου 2018, 11.00-12.00, εγκαταστάσεις ΔΕΘ-HELEXPO, Περίπτερο 13, Φιλολογικό Καφενείο).

Στο πλαίσιο της 15ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί στην επιστημονική κοινότητα και στο ευρύ κοινό το βιβλίο της ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ κ. Παναγιώτας Ασημακοπούλου-Ατζακά Τα ψηφιδωτά δάπεδα της Μακεδονίας και της Θράκης. Το βιβλίο είναι προϊόν του ερευνητικού προγράμματος Σύνταγμα των παλαιοχριστιανικών ψηφιδωτών δαπέδων της Ελλάδας που υλοποιείται στο Τμήμα  Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών ΑΠΘ.
 
Για το βιβλίο, που αποτελεί συνέκδοση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, θα μιλήσουν ο κ. Διονύσης Καψάλης, Διευθυντής του ΜΙΕΤ, η  κ. Ευτέρπη Μαρκή, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, οι κκ. Χριστίνα Παπακυριακού και Αναστασία Πλιώτα, μέλη ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, συνεργάτιδες του προγράμματος και η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει και θα συντονίσει η κ. Πολύμνια Κατσώνη, Πρόεδρος του ΚΒΕ ΑΠΘ, καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο