Έκθεση Μαρίας Ζιάκα – Άγγελου Βλάσση. Πρόγραμμα ξεναγήσεων και παράταση έως 23 Σεπτεμβρίου Τελλόγλειο Ίδρυμα

Έως την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 θα παραμείνει ανοιχτή η διπλή έκθεση της ζωγράφου – χαράκτριας Μαρίας Ζιάκα και του γλύπτη Άγγελου Βλάσση στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνουν δύο ανοιχτές ξεναγήσεις από τους ίδιους τους καλλιτέχνες: την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι. 

Με τις ξεναγήσεις αυτές ξεκινά για δεύτερη χρονιά η επιτυχημένη δράση του Τελλογλείου «Ξενάγηση και Coffee break στο Τελλόγλειο». Αμέσως μετά την ξενάγηση, προσφέρεται καφές στους συμμετέχοντες σε συνεργασία με το Ανφάν Γκατέ. 

Στον πρώτο όροφο του Τελλογλείου, ξεδιπλώνεται ο κόσμος της Μαρίας Ζιάκα με περισσότερα από 50 έργα -ζωγραφικά και  χαρακτικά. Ανάμεσά τους ζωγραφικά έργα – τοιχογραφίες – πολύπτυχα εμπνευσμένα από τη Νικόπολη και την Πέτρα της Ιορδανίας, σε πολλά από τα οποία η δημιουργός, πέρα από τα παραδοσιακά μέσα (λάδι, ακρυλικό) πειραματίζεται με υλικά όπως το ρετσίνι και η άμμος. 

Στην έκθεση του Άγγελου Βλάσση (ισόγειο) παρουσιάζονται περί τα 65 γλυπτά και ανάγλυφα, και πολλά προσχέδια. Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται: προτομές και ανδριάντες του Σεφέρη, του Καβάφη, του Βενιζέλου, του Καρυωτάκητου Παλαμά, μνημεία σχετιζόμενα με την Εθνική Αντίσταση, σπουδές από την ελληνορωμαϊκή παράδοση, συνθέσεις με γυναικείες μορφές. 

Διάρκεια έκθεσης: έως 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Μετάβαση στο περιεχόμενο