Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων 'ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΜΕΡΕΣ', που οργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα ΙΚΑΡΟΣ, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8/11/2018 στις 7-9 μ.μ. οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Διάλεξη ‘Γρήγοροι Αλγόριθμοι Συνέλιξης’, Εισηγητής Π. Γιαννακέρης, 19:00-20:00.
  • Συνάντηση των μελών της ομάδας ΙΚΑΡΟΣ: 20:00-21:00. Παρουσίαση προόδους και νέες αναθέσεις έρευνας και ανάπτυξης στα παρακάτω (και όχι μόνον θέματα):

α) Διαγωνισμός 'Γρήγοροι αλγόριθμοι συνέλιξης σε CUDA' (βλέπε χωριστό μήνυμα)

β) Ανάπτυξη λογισμικού ‘follow me’ για DJI drones

γ) Έρευνα και ανάπτυξη λογισμικού για προστασία προσωπικών δεδομένων

(drone video de-identification)

δ) Έρευνα και ανάπτυξη για αντιπαλικά νευρωνικά δίκτυα (adversarial CNNs)

  • Στις προαναφερόμενες δραστηριότητες, τα κέρδη, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να είναι τα εξής:

α) δημοσιεύσεις και βελτιωμένο βιογραφικό, β) αμοιβή, γ) συμμετοχή σε συνέδρια δ) εργασία σε συνεργαζόμενους φορείς στο εξωτερικό

Μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος, που θέλει να κάνει έρευνα ή/και ανάπτυξη στις περιοχές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης ή τεχνολογιών drones.

Τα αντικείμενα ΔΕΝ περιορίζονται μόνον σε θέματα drones, αλλά μπορούν να επεκταθούν και σε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης.

Η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (http://icarus.csd.auth.gr/) δραστηριοποιείται σε συνεργασία με τους ερευνητές του έργου "MULTIDRONE" (https://multidrone.eu/) σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης για τεχνολογίες drones, drone imaging, τεχνητής όρασης, μηχανικής μάθησης/βαθειών νευρωνικών δικτύων, ρομποτικής και επεξεργασίας εικόνας/βίντεο/σήματος.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, Πέμπτη 19:00-21:00  στην Αίθουσα Διδασκαλίας Η1 ή H4 του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (ημιώροφός κτιρίου Βιολογικού).

Προσκαλούνται ενδιαφερόμενα νέα μέλη (κυρίως φοιτητές ή απόφοιτοι ΣΘΕ, Πολυτεχνικής Σχολής ή ΤΕΙ ή άτομα με ερευνητικά/αναπτυξιακά ενδιαφέροντα) να συμμετάσχουν, στέλνοντας ταυτόχρονα email με σύντομο βιογραφικό στο pitas@aiia.csd.auth.gr και στο Christos Papaioannidis chpapaioann@aiia.csd.auth.gr .

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνίες διεξαγωγής: 

Πέμπτη, 8 Νοέμβριος, 2018 - 19:00 έως 21:00

Χώρος: 

Αίθουσα Διδασκαλίας Η1 ή H4 του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (ημιώροφός κτιρίου Βιολογικού).
Οργάνωση εκδήλωσης

Μονάδα, υπομονάδα, τμήμα ή σχολή: 

Υποβλήθηκε στις 06/11/2018 @ 10:26