«Τιμής Ένεκεν» Δέκα χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου

«Τιμής Ένεκεν» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Αμφιθέατρο). Με αφορμή τα 10 χρόνια απουσίας της Αλίκης Τέλλογλου (πέθανε τον Ιούνιο του 2008), το Τελλόγλειο τιμά τα πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με βίντεο –αφιέρωμα στην Αλίκη Τέλλογλου, με αποσπάσματα από παλαιότερες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της ιδρύτριας και δωρήτριας του Τελλογλείου.

Στη συνέχεια θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Τελλογλείου, πρύτανης του Α.Π.Θ. Περικλής Μήτκας, ο οποίος θα αναφερθεί στη σχέση του Ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο και  στους πρώην προέδρους του Δ.Σ. Στη συνέχεια, η γ.γ. του Δ.Σ., καθηγήτρια του Α.Π.Θ., Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά θα μιλήσει για την Αλίκη Τέλλογλου και την ιστορία του Δ.Σ. του Τελλογλείου.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες για τους τιμώμενους από την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Τελλογλείου Γιαννούλα  Καρύμπαλη- Τσίπτσιου, καθηγήτρια Νομικής Α.Π.Θ. και τα μέλη  Νίκο Μουσιόπουλο, καθηγητή Πολυτεχνικής, Ελένη Μανακίδου, καθηγήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας και  Θεόδωρο  Δαρδαβέση, καθηγητή Ιατρικής.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν με την απονομή βραβείου -επαίνου  (με αλφαβητική σειρά) οι καθηγητές του Α.Π.Θ.:

Ιωάννης Ακαμάτης,  ομότιμος καθηγητής   Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Βικτωρία Δούκα, ομότιμη καθηγήτρια   Νομικής,  Χρύσανθος Ζαμπούλης, ομότιμος καθηγητής  Ιατρικής, Ιωάννης Καραβιδόπουλος, ομότιμος καθηγητής  Θεολογίας, Ιωάννης Κουκιάδης, ομότιμος καθηγητής  Νομικής, Αναστάσιος Μάνθος, ομότιμος καθηγητής  Ιατρικής, Κωνσταντίνος-Διονύσιος Μπουζάκης, ομότιμος καθηγητής  Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιωάννης Μυλόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτριος Παντερμαλής, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Μιχαήλ Παπαδόπουλος,     ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνικής, Βασίλειος Ταρλατζής  ομότιμος καθηγητής  Ιατρικής, Μιχαήλ Τιβέριος  ομότιμος καθηγητής  Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αντώνης Τρακατέλλης  ομότιμος καθηγητής  Ιατρικής και Δημήτριος Φατούρος,  ομότιμος καθηγητής  Αρχιτεκτονικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο