Ανάδειξη καλών πρακτικών αξιοποίησης έρευνας από το Open-Coffee και το OK!Thess

Το Open-Coffee είναι μια ανοιχτή εκδήλωση όπου έρχονται πολλά άτομα "μέλη" της καινοτόμας ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης. Ο κύριος στόχος είναι η ευκαιρία δικτύωσης. Ταυτόχρονα όμως και σε κάθε Open-Coffee γίνονται δυο-τρεις παρουσιάσεις είτε από κάποια startup που πέτυχε κάτι σημαντικό, είτε από μια σημαντική επένδυση που πραγματοποιήθηκε, κάποιο νέο επενδυτικό σχήμα που δημιουργήθηκε κλπ.

Στις 11/12 θα παρουσιαστούν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες ανθρώπων που ξεκίνησαν από το πανεπιστήμιο κάνοντας τεχνολογική έρευνα και τώρα δημιουργούν μοναδικά προϊόντα για την Διεθνή αγορά.

Ο  Αιμίλιος Χαλαμανδάρης θα μιλήσει για την πορεία της Innoetics που έχει πλέον ενσωματωθεί στην Samsung, αφού αποτέλεσε την μεγαλύτερη εξαγορά ερευνητικού τεχνοβλαστού στην Ελλάδα – ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η Θεοδώρα Καραμανίδου της PLiN Nanotechnology και ο Κώστας Αλέξογλου της Loceye θα μιλήσουν αντίστοιχα για έναν τεχνοβλαστό και μία startup που ξεκίνησαν από το ΑΠΘ και έχουν πρόσφατα εξασφαλίσει κεφάλαια Venture Capital για να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους.

Με την ευκαιρία της συνάντησης θα συζητηθούν και οι τρόποι με τους οποίους το OK!Thess βοηθά τέτοιες προσπάθειες να βρουν τον δρόμο τους από το πανεπιστήμιο στην αγορά.

Για όποιον εργάζεται στην τεχνολογική έρευνα ή σκέφτεται να το κάνει θα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: http://opencoffee.gr/2018/12/03/open-coffee-thessaloniki-lxxiv/  , τηλεφωνικά στο Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ: 2310994034 και 994021

Πληροφορίες για το χώρο της εκδήλωσης: https://okthess.gr/en/contact/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο