5ο Σεμινάριο Σημειωτικής “Αντικείμενα και Σχέσεις: Οι προκλήσεις της Κυριακής Προσευχής”

Το Εργαστήριο Βιβλικών Σπουδών (Biblical Studies Lab) του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. διοργανώνει το 5ο Σεμινάριο «Σημειωτική και Βίβλος», το οποίο αναπτύσσει θέματα εφαρμογής της σημειωτικής θεωρίας σε κείμενα της Βίβλου, με σκοπό την ερμηνευτική της κατανόηση με σύγχρονους τρόπους προσέγγισης του νοήματός της. Το σεμινάριο γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σημειωτικής (SemioLab) της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και με το Κέντρο Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) της Θεολογικής Σχολής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 25-26-27-28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2019 στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και εξετάζεται το κείμενο της Κυριακής προσευχής (Λουκ. 11, 1-4).  Διδάσκει ο π. Γεώργιος Βασιλάκης, ερευνητής του Κέντρου Ανάλυσης Θρησκευτικού Λόγου (CADIR) του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λυών και υποψ. διδάκτορας στη Σημειωτική Ανάλυση της Αγίας Γραφής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.. Ειδικός καλεσμένος εισηγητής είναι ο ομ. καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Μιχάλης Κοκκώνης με θέμα: “ΤΑ ΒΙΒΛΙΚΑ ΕΠΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ”.

Επιστημονική υπεύθυνη: Κυριακούλα Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιβλικών Σπουδών Τμ. Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. (kyp@past.auth.gr)

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε κάθε ακαδημαϊκά ενδιαφερόμενο. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής στο επιστημονικό Σεμινάριο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο