Διάλεξη ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ‘GPU programming with Cuda’

Την Πέμπτη 21/02/2019 19:00-21:00, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δραστηριότητες στην Αίθουσα H1, ημιώροφος κτιρίου Βιολογικού ΑΠΘ:

  • Διάλεξη ‘GPU programming with Cuda’, Π. Μπάσια, 19:00-20:00.
  • Συνάντηση των μελών της ομάδας ΙΚΑΡΟΣ 19:00-21:00:
    • Παρουσίαση προόδους και νέες αναθέσεις έρευνας και ανάπτυξης στα παρακάτω (και όχι μόνον) θέματα:

α) Χρήση drones για φωτογραφική μοντελοποίηση αρχαιολογικών μνημείων.

β) Ανάπτυξη λογισμικού για drone imaging.

γ) Έρευνα και ανάπτυξη για μηχανική μάθηση/βαθειά νευρωνικά δίκτυα (CNNs).

  • Στις προαναφερόμενες δραστηριότητες, τα κέρδη, ανάλογα με την περίπτωση, μπορούν να είναι τα εξής:

α) δημοσιεύσεις και βελτιωμένο βιογραφικό, β) αμοιβή, γ) συμμετοχή σε συνέδρια δ) εργασία σε συνεργαζόμενους φορείς στο εξωτερικό.

Μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος, που θέλει να κάνει έρευνα ή/και ανάπτυξη στις περιοχές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης ή τεχνολογιών drones.

Τα αντικείμενα ΔΕΝ περιορίζονται μόνον σε θέματα drones, αλλά μπορούν να επεκταθούν και σε οποιεσδήποτε άλλες εφαρμογές της μηχανικής μάθησης ή τεχνητής όρασης.

Η ομάδα ΙΚΑΡΟΣ (http://icarus.csd.auth.gr/) δραστηριοποιείται σε συνεργασία με τους ερευνητές του έργου “MULTIDRONE” (https://multidrone.eu/) σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης για τεχνολογίες drones, drone imaging, τεχνητής όρασης, μηχανικής μάθησης/βαθειών νευρωνικών δικτύων, ρομποτικής και επεξεργασίας εικόνας/βίντεο/σήματος.

Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, Πέμπτη 19:00-21:00  στην Αίθουσα Διδασκαλίας Η1 ή H4 του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ (ημιώροφος κτιρίου Βιολογικού).

Προσκαλούνται ενδιαφερόμενα νέα μέλη (κυρίως φοιτητές ή απόφοιτοι ΣΘΕ, Πολυτεχνικής Σχολής ή ΤΕΙ ή άτομα με ερευνητικά/αναπτυξιακά ενδιαφέροντα) να συμμετάσχουν, στέλνοντας ταυτόχρονα email με σύντομο βιογραφικό στο pitas@aiia.csd.auth.gr και στο Christos Papaioannidis <chpapaioann@aiia.csd.auth.gr>.

Ι. Πήτας

Μετάβαση στο περιεχόμενο