2ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Σύνθεσης Ηλεκτρονικής Μουσικής IANNIS XENAKIS

Δελτίο Τύπου

2ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Σύνθεσης Ηλεκτρονικής Μουσικής IANNIS XENAKIS

Με χαρά σας προσκαλούμε σε δύο συναυλίες του 2ου διαγωνισμού σύνθεσης ηλεκτρονικής μουσικής Iannis Xenakis οι οποίες θα λάβουν χώρo το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στην Αίθουσα Δοκιμών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης “Σόλων Μιχαηλίδης” (πρώην Παλλάς) στην Λεωφόρο Νίκης 73 (παλιά παραλία).

Ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ για δεύτερη φορά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον 241 συνθετών από όλο τον κόσμο. Στις συναυλίες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια σειρά από καινοτομα έργα τα οποία αντιπροσωπεύουν τις σύγχρονες τάσεις της ηλεκτρονικής μουσικής σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. Στη συναυλία θα χρησιμοποιηθεί πολυκάναλο σύστημα διάχυσης του ήχου που θα δώσει στο ακροατήριο μια ιδιαίτερη, διευρυμένη αίσθηση του ακουστικού χώρου.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 1 – 6μμ

Θα παρουσιαστούν ηλεκτρακουστικά έργα του Γ. Ξενάκη και των μελών της επιτροπής του 2ου Διαγωνισμού Ηλεκτρονικής Μουσικής Iannis Xenakis. (Trevor Wishart, Ludger Brümmer, Oliver Carman, Panayiotis Kokoras, Joao Pedro Oliveira)

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 2 – 8.30μμ

Στη δεύτερη συναυλία θα παρουσιαστούν τα βραβευθέντα κομμάτια του διαγωνισμού:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Damian Gorandi (Argentina) – So…is coming…

Madore Xavier (Canada) – Les loges de la suite

Dimitrios Savva (Cyprus) – Moments Of Liberty II Falling Within

James O’Callaghan (Canada) – If (and only if) I am among

Apostolos Loufopoulos (Greece) – Demons And Fairies

Robert Seaback (United States) – in surge

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Trevor Wishart, μία εβληματική φιγούρα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής θα βρίσκεται μαζι μας και θα εκτελέσει το έργο του.

είσοδος ελεύθερη!

Μετάβαση στο περιεχόμενο